Εφαρμογές διαδραστικότητας για τους επισκέπτες σας.

Κάθε ιστοσελίδα χρειάζεται κάποια μορφή διαδραστικότητας με τους επισκέπτες της. Αυτές οι εφαρμογές μπορεί να είναι από τις απλές και σίγουρα οι πιο χρήσιμες έως και αρκετά πολύπλοκες ανάλογα πάντα με τις ανάγκες προβολής της κάθε Εταιρείας.

Μερικές από τις εφαρμογές διαδραστικότητας που δεν πρέπει να λείπουν από καμία σημερινή Ιστοσελίδα στην Ελλάδα. Αναφέρουμε ειδικά την Ελλάδα γιατί η κάθε χώρα έχει και τις δικές της ευαίσθητες παραμέτρους και δεν ακολουθεί πάντα τους γενικούς κανόνες που ισχύουν για την Αμερική και άλλες μεγάλες χώρες.

Μερικές εφαρμογές διαδραστικότητας που δεν πρέπει να λείπουν από τις ιστοσελίδες είναι….

Οι πιο απλές εφαρμογές διαδραστικότητας.

Σε κάθε ιστοσελίδα πρέπει να έχετε φόρμα υποδοχής email για όσους ενδιαφέρονται να λαμβάνουν ενημερώσεις για την ιστοσελίδα σας, τα νέα σας ή τις προσφορές σας. Ακόμα κι αν είναι οι ανταγωνιστές να θυμάστε ότι, ειδικά στο διαδίκτυο, η σκόνη από τα παπούτσια των πελατών σας είναι χρυσός, και ειδικά στο διαδίκτυο μετρήσιμος χρυσός.

Η δεύτερη πολύ απλή εφαρμογή διαδραστικότητας είναι μια απλή φόρμα επικοινωνίας για οποιαδήποτε ερώτηση μπορεί να έχει κάποιος επισκέπτης. Δεν θα πάρετε πολλές ερωτήσεις στην αρχή αλλά όσοι σας ρωτήσουν οτιδήποτε είναι εν δυνάμει πελάτες σας γιατί έχουν μπει στον κόπο να έρθουν σε επαφή με εσάς.

Η τρίτη εφαρμογή διαδραστικότητας και πολύ χρήσιμη για την Ελλάδα είναι η Facebook Εταιρική σας σελίδα. Σχεδόν όλοι οι Έλληνες είναι στο Facebook σήμερα. Τα likes είναι και πάλι χρυσός στο διαδίκτυο. Εκεί όμως θα δούνε και όλη την πρόσφατη δραστηριότητα σας και ίσως και κάποιους φίλους τους που είναι και πελάτες σας.

Αυτές οι μικρές και απλές εφαρμογές διαδραστικότητας εκτός από απαραίτητες δεν έχουν και κανένα κόστος για σας, περικλείονται στην κατασκευή της ιστοσελίδας σας.

 

Ποιο σύνθετες εφαρμογές διαδραστικότητας.

Στις λίγο πιο σύνθετες εφαρμογές διαδραστικότητας ανήκουν και τα ερωτηματολόγια που μπορείτε να θέτετε στους επισκέπτες σας. Δεν χρειάζεται να έχετε καμιά τεράστια ιστοσελίδα για να κάνετε ένα ερωτηματολόγιο στους επισκέπτες σας. Μπορείτε, πάντα ανάλογα με την Εταιρεία σας, να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο κατά χρονικά διαστήματα για διάφορες τεχνικές marketing, που θα μπορέσει να σας αναπτύξει ο τεχνικός μας σύμβουλος.

Μια άλλη εφαρμογή διαδραστικότητας είναι και τα διάφορα κουπόνια που μπορείτε να έχετε στην ιστοσελίδα σας για καλύτερες τιμές στο eShop σας, ή στις υπηρεσίες σας. Υπάρχουν πολλές τεχνικές marketing που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την καλύτερη απόδοση των πωλήσεων σας. Ο τεχνικός μας συνεργάτης θα συζητήσει μαζί σας όταν θα έχετε προχωρήσει με την κατασκευή της ιστοσελίδας σας.

Μια άλλη, λίγο πιο ειδική, εφαρμογή διαδραστικότητας, είναι και τα μέλη της ιστοσελίδας. Πολλοί θέλουν να δουν τι είναι το περιεχόμενο, για μέλη μόνο, οπότε και εγγράφονται μόνο και μόνο από περιέργεια. Η επόμενη κίνηση θα είναι δικιά σας.

Υπάρχουν πάρα πολλές εφαρμογές διαδραστικότητας που μπορείτε να εφαρμόσετε σταδιακά στην ιστοσελίδα σας ώστε να μην κουράζετε τους επισκέπτες σας, αλλά αντιθέτως θα τους είναι και ενδιαφέρον να σας ξαναεπισκεφτούν. Ο τεχνικός μας σύμβουλος θα μπορέσει να σας κατατοπίσει περισσότερο όταν θα είστε έτοιμοι να προχωρήσετε.

Οι εφαρμογές διαδραστικότητας δεν έχουν αναπτυχθεί από τις μικρές Εταιρείες στην Ελλάδα (ίσως λόγω κόστους ή τεχνογνωσίας) και υπάρχει πολύς χώρος για ανάπτυξη τους που μπορεί να σας οδηγήσει και στην κορυφή της ειδικότητας σας.

4 + 11 =