Στρατηγική Ανάπτυξης Brand Name 10 σημείων.

Το Brand Name σας, είναι ίσως το πιο πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο της Εταιρείας σας παροχής υπηρεσιών. Εφόσον αυτό αληθεύει, τότε η ανάπτυξη του καλύτερου δυνατού σήματος, Logo, είναι το πιο σημαντικό καθήκον σας από την ίδρυση της Εταιρείας. Γι ‘αυτό και αναπτύξαμε αυτόν τον οδηγό για τη δημιουργία ενός Brand Name.
Ορισμός του Brand Name.
Ένα Εταιρικό Brand Name υπηρεσιών κατανοείται (σε ελεύθερη μετάφραση) καλύτερα ως η φήμη της εταιρείας σας και είναι η αναγνωρισιμότητα της στην αγορά. Η δύναμη της επωνυμίας σας μπορεί να μετρηθεί ως (Brand Name) X (Αναγνώριση) = x Πελάτες.
Υπάρχει επίσης μια άλλη σημαντική διάσταση του Brand Name σας: πόσο σχετικό είναι για την ομάδα πελατώ-στόχων σας. Περισσότερα για αυτό αργότερα.

Ορισμός του Brand Name

Η ανάπτυξη του Brand Name είναι η διαδικασία δημιουργίας και ενίσχυσης της εμπορικής σας επωνυμίας παροχής υπηρεσιών. Καθώς βοηθούμε τις επιχειρήσεις να αναπτύξουν το Brand Name τους, διαιρούμε τη διαδικασία σε τρεις φάσεις.
Η πρώτη φάση είναι Ποια θα είναι η στρατηγική του Brand Name σας και η ευθυγράμμιση του με τους επιχειρηματικούς στόχους σας.
Δεύτερον, αναπτύσσετε όλα τα εργαλεία που θα χρειαστείτε για να επικοινωνήσετε το Brand Name σας, όπως το λογότυπο, εμπορικές κάρτες, άλλα εκτυπωμένα διαφημιστικά, ο επεξηγηματικός τίτλος στην ιστοσελίδα σας, λέξεις-κλειδιά, κπλ.
Τέλος, υπάρχει η φάση της ενίσχυσης του Brand Name που έχετε δημιουργήσει ή ενημέρωση του Ανανεωμένου σας Brand Name.

Η Στρατηγική Ανάπτυξης του Brand Name σας είναι ο τρόπος και τα εργαλεία, που θα εκπληρώσουν αυτό το έργο. Για να γίνει το έργο λίγο πιο εύκολο, έχουμε καταρτίσει μια απλή Στρατηγική Ανάπτυξης Brand Name σε 10 βήματα.

1. Εξετάστε τη γενική Στρατηγική της Εταιρείας σας.

Ένα δυναμικό, καλά διαφοροποιημένο (από τον ανταγωνισμό σας) Brand Name θα διευκολύνει την ανάπτυξη της επιχείρησής σας. Αλλά τι είδος Εταιρείας θέλετε; Πως σκοπεύετε να αναπτύξετε τις υπηρεσίες (υπάρχουν πολλοί οικονομικοί όροι και σχεδιασμοί σχετικά); Η γενική Στρατηγική της Εταιρείας σας θα είναι και το πλαίσιο για τη Στρατηγική Ανάπτυξης του Brand Name σας, και αυτό είναι το σημείο για να ξεκινήσετε. Θα πρέπει να πολύ είστε σαφής σχετικά με το πού και πως θέλετε να αναπτύξετε την Εταιρεία σας, ώστε και το Brand Name σας και Logo να σας βοηθήσουν να φτάσετε στον σκοπό σας..

2. Προσδιορίστε τους πελάτες σας (στόχους σας).

Ποιοι είναι οι πελάτες-στόχοι σας; Αν νομίζετε ότι “όλοι μπορεί να είναι” κάνετε ένα πολύ μεγάλο λάθος. Οι έρευνες μας δείχνουν σαφώς ότι οι Εταιρείες Μεγάλης Ανάπτυξης και Υψηλής Κερδοφορίας εστιάζουν στην ύπαρξη σαφώς καθορισμένων πελατών-στόχων. Όσο πιο στενή είναι η εστίαση, τόσο πιο γρήγορη είναι η ανάπτυξη και η κερδοφορία. Όσο πιο διαφοροποιημένοi μεταξύ τους είναι οι πελάτες-στόχος, τόσο πιο δύσκολες θα είναι οι προσπάθειες του Marketing. Πώς λοιπόν ξέρετε αν έχετε επιλέξει τη σωστή ομάδα πελατών; Εκεί έρχεται το επόμενο βήμα.

3. Ερευνήστε την ομάδα πελατών-στόχων σας.

Οι επιχειρήσεις που πραγματοποιούν συστηματική έρευνα σχετικά με την ομάδα πελατών-στόχων τους αναπτύσσονται ταχύτερα και είναι πιο κερδοφόρες (βλ. Σχήμα παρακάτω). Επιπλέον, όσοι κάνουν έρευνα συχνότερα (τουλάχιστον μία φορά ανά τρίμηνο) αναπτύσσονται ακόμα ταχύτερα.
Η έρευνα σας βοηθά να κατανοήσετε την προοπτική και τις προτεραιότητες του πελάτη-στόχου σας, να προβλέψετε τις ανάγκες του και να μεταδώσετε το μήνυμά σας σε γλώσσα που αντηχεί στα δικά του αυτιά. Επίσης, η έρευνα σας ενημερώνει για τα δυνατά σημεία της Εταιρεία σας όπως και για το Brand Name σας. Ως εκ τούτου, μειώνει δραματικά τους κίνδυνους στο Marketing που σχετίζονται με την ανάπτυξη του Brand Name σας.
Οι επιχειρήσεις που διεξάγουν έρευνες σχετικές με τους πελάτες-στόχους τους, επιταχύνουν την Ανάπτυξη και Κερδοφορία τους.

4. Ανάπτυξη και παρουσιάσει του Brand Name σας.

Είστε πλέον έτοιμοι να παρουσιάσετε το Brand Name της Εταιρείας στην αγορά των Επαγγελματικών Υπηρεσιών. Πώς όμως είναι η Εταιρία σας διαφορετική από τις άλλες και γιατί οι δυνητικοί πελάτες στην ομάδα πελάτες-στόχος σας να επιλέγουν να συνεργαστούν μαζί σας;

Ο σκοπός της Εταιρείας είναι συνήθως τρεις έως πέντε προτάσεις σε μήκος και καταγράφει την ουσία του Brand Name σας. Πρέπει να στηρίζετε στην πραγματικότητα, καθώς θα πρέπει να εκπληρώνετε, ολοκληρώνετε αυτό που υποσχόσαστε. Θα πρέπει επίσης να περιέχει και λίγο φιλοδοξία, ώστε να έχετε κάτι να προσπαθήσετε για να πετύχετε.

5. Αναπτύξτε τη Στρατηγική των Διαφημιστικών Μηνυμάτων.

Το επόμενο βήμα σας είναι η Στρατηγική Διαφημιστικών Μηνυμάτων Φράσεων, που θα παρουσιάζει και τις αρχές του Brand Name σας ως προς το κοινό σας. Η ομάδα πελάτες-στόχος σας συνήθως περιλαμβάνει δυνητικούς πελάτες, δυνητικούς υπαλλήλους, πηγές παραπομπής ή άλλους παράγοντες επηρεασμού και πιθανές συνεργασίες, για να αναφέρουμε μερικούς από τους συνήθεις στόχους.
Η βασική εμφάνιση του Brand Name σας πρέπει να είναι η ίδια για όλα τα ακροατήρια, κάθε ακροατήριο θα ενδιαφέρεται για διάφορες πτυχές της Εταιρείας σας. Τα μηνύματα σε κάθε κοινό θα τονίζουν τα πιο σημαντικά σημεία των Υπηρεσιών σας. Κάθε ακροατήριο θα έχει επίσης συγκεκριμένες ανησυχίες, απορίες, που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν για το καθένα ξεχωριστά και θα χρειαστούν επίσης διαφορετικά είδη αποδεικτικών στοιχείων για την υποστήριξη των μηνυμάτων σας. Η Στρατηγική διαφημιστικών μηνυμάτων πρέπει να καλύπτει όλες αυτές τις ανάγκες. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για να κάνετε το Brand Name σας σχετικό με την ομάδα που έχετε επιλέξει πελατών-στόχων σας.

6. Αναπτύξτε το όνομά σας, το Logo και το Τagline.

Για τις περισσότερες Εταιρείες, δεν απαιτείται αλλαγή ονόματος. Αλλά αν είστε μια νέα Εταιρεία, υποβάλλεστε σε κάποιο είδος συγχώνευσης ή επιβαρύνεστε με ένα όνομα που δεν ταιριάζει πλέον με τα αντικείμενα που διαπραγματεύεστε, μπορεί να υπάρξει κάποια αλλαγή ονόματος. Ακόμη και αν δεν αλλάξετε το όνομα της Εταιρείας σας, ένα νέο Logo και μια απλή ετικέτα μπορεί να έχει νόημα για την καλύτερη υποστήριξη του Brand Name σας.
Θυμηθείτε, το όνομά σας, το Logo και η ετικέτες δεν είναι το Brand Name σας. Είναι τρόποι επικοινωνίας ή συμβολισμού το Brand Name σας. Το Brand Name σας πρέπει να το ζήσετε για να το κάνετε πραγματικότητα.
Και μην κάνετε το συνηθισμένο λάθος να δείξετε ένα νέο λογότυπο ή ετικέτα εσωτερικά (στους υπαλλήλους και φίλους) για να πάρετε μια συναίνεση. Το όνομα, το Logo και η ετικέτα δεν είναι για εσάς. Είναι για τους πελάτες σας και αυτοί θα κρίνουν την επιτυχία τους ή όχι.

7. Αναπτύξτε τη Στρατηγική του Content Marketing.

Θα μπορούσαμε να ονομάσουμε αυτό το βήμα “Ανάπτυξη της Στρατηγικής του Marketing.” Αλλά δεν το κάναμε. Αντιθέτως συζητάμε για τη Στρατηγική του Content Marketing.
Γιατί; Το Content Marketing είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για επαγγελματικές υπηρεσίες στην εποχή του Διαδικτύου. Κάνει όλα τα όσα κάνει το παραδοσιακό μάρκετινγκ, αλλά τα κάνει πολύ πιο αποτελεσματικά. Χρησιμοποιεί πολύτιμο εκπαιδευτικό περιεχόμενο για να προσελκύσει, να καλλιεργήσει και να προωθήσει τις προοπτικές πωλήσεων.

Θυμηθείτε ότι η δύναμη του Brand Name σας καθοδηγείται από τη φήμη και την ορατότητα. Η αύξηση της επισκεψιμότητας και μόνο, χωρίς την ενίσχυση της φήμης σας, είναι σπάνια επιτυχής. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η παραδοσιακή διαφήμιση ή χορηγίες για τη “δημιουργία ευαισθητοποίησης” αποδίδουν συχνά απογοητευτικά αποτελέσματα. Από την άλλη πλευρά, το Content Marketing αυξάνει την ορατότητα και τη φήμη ταυτόχρονα. Είναι επίσης ο ιδανικός τρόπος για να κάνετε το Brand Name σας σχετικό με το κοινό-στόχο σας.

8. Αναπτύξτε την Ιστοσελίδα σας.

Η Ιστοσελίδα σας είναι το πιο σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης του Brand Name σας. Είναι ο τόπος όπου όλοι οι ενδιαφερόμενοι για τα προϊόντα σας ή υπηρεσίες σας, ψάχνουν να μάθουν τι κάνετε, πώς το κάνετε και ποιοι μπορούν να γίνουν πελάτες σας. Οι υποψήφιοι πελάτες είναι πιθανό να μην επιλέξουν την Εταιρεία σας αποκλειστικά με βάση την Ιστοσελίδα σας. Ωστόσο, ο κίνδυνος να σας αποκλείσουν εάν δεν έχετε Ιστοσελίδα σας ή για το εάν στέλνει λάθος μηνύματα είναι πολλαπλάσια μεγαλύτερος.
Επίσης, η ιστοσελίδα σας θα φιλοξενήσει το πολύτιμο περιεχόμενο σας. Αυτό το περιεχόμενο θα αποτελέσει το επίκεντρο των προσπαθειών βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης (SEO) ώστε οι προοπτικές σας, οι δυνητικοί πελάτες και οι πηγές παραπομπής να σας βρουν και να μάθουν για την Εταιρεία σας. Το περιεχόμενο στο διαδίκτυο (Content Marketing) είναι το επίκεντρο κάθε σύγχρονης Στρατηγικής Ανάπτυξης Brand Name.

Αυτές τις μέρες, οι ιστοσελίδες επαγγελματικών υπηρεσιών διατίθενται σε δύο ποικιλίες. Η πρώτη είναι ένας χώρος Brand Name. Μια τέτοια ιστοσελίδα περιγράφει την ιστορία σας και μεταδίδει το ποιος είστε, τι υπηρετείτε και τι κάνετε. Με λίγα λόγια μεταφέρει το μήνυμα της Brand Name σας. Η δεύτερη έχει όλα τα παραπάνω και επίσης δημιουργεί και ενθαρρύνει τους πιθανούς νέους πελάτες. Έχει μεγαλύτερες σελίδες, και συνοδεύετε από υποστηρικτή αρθρογραφία (Content Marketing). Αυτές οι ιστοσελίδες είναι μεγαλύτερης επένδυσης αλλά και σημαντικά υψηλότερης απόδοσης.

9. Αναπτύξτε τα υπόλοιπα εργαλεία του Marketing.

Το επόμενο βήμα στη διαδικασία είναι να δημιουργήσετε το υπόλοιπο της Εμφάνισης της Εταιρείας σας. Θα μπορούσαμε να τους δώσουμε κάποιες επικεφαλίδες σχετικά όπως και πάλι Content Marketing, Inbound Marketing κλπ. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει τις “ιστοσελίδες πωλήσεων” μιας ιστοσελίδας όπου περιγράφετε τις βασικές προσφορές των υπηρεσιών ή τις βασικές αγορές που εξυπηρετούνται. Επιπλέον, ενδέχεται να υπάρχει ένα σύντομο “ηλεκτρονικό φυλλάδιο” (που θα μπορούσε να έχει και εκτυπωθεί) που να αφηγείται θέματα σχετικά με την Εταιρεία σας, με εσάς, για τους υπαλλήλους σας και άλλα.

Όλο και περισσότερο στο Marketing χρησιμοποιείτε επίσης το βίντεο. Τα δημοφιλή θέματα βίντεο περιλαμβάνουν επισκόπηση επιχειρήσεων, μελέτες περιπτώσεων ή βίντεο που “συναντούν κάποιον συνεργάτη”. Οι βασικές προσφορές υπηρεσιών είναι επίσης πολύ χρήσιμες. Εάν προετοιμαστούν κατάλληλα, αυτά τα εργαλεία δεν εξυπηρετούν μόνο την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας αλλά είναι επίσης σημαντικά για την ανάπτυξη του Brand Name σας.

10. Εφαρμογή, παρακολούθηση και αναπροσαρμογή.

Αυτό το τελευταίο βήμα στη διαδικασία ανάπτυξης του Brand Name και μπορεί να είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα. Προφανώς μια επιτυχημένη Στρατηγική Ανάπτυξης Brand Name δεν θα κάνει και τίποτα αν δεν υλοποιηθεί ποτέ. Μπορεί να εκπλαγείτε από το πόσο συχνά συμβαίνει αυτό. Μια σταθερή Στρατηγική Αναπτύσσεται και ξεκινάει με όλες τις καλές προθέσεις που μπορεί να συγκεντρώσει η Εταιρεία. Τότε παρεμβαίνει η πραγματικότητα. Τα άτομα της Εταιρείας είναι απασχολημένα με την εξυπηρέτηση των πελατών και τα καθήκοντα ανάπτυξης του Brand Name ξεχνιούνται.
Γι ‘αυτό και η παρακολούθηση είναι τόσο σημαντική. Σας συνιστούμε να παρακολουθείτε τόσο την εφαρμογή του σχεδίου όσο και τα αποτελέσματα. Η Στρατηγική τέθηκε σε εφαρμογή όπως είχε προγραμματιστεί; Τι συνέβη με τα αντικειμενικά μέτρα, όπως η επισκεψιμότητα αναζήτησης και οι επισκέπτες του διαδικτύου; Πόσοι νέοι ενδιαφερόμενοι, πελάτες και ευκαιρίες συνεργασιών δημιουργήθηκαν; Μόνο με την παρακολούθηση ολόκληρης της διαδικασίας μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι έχετε παραλάβει τα σωστά συμπεράσματα και κάνοντας και τις σωστές ρυθμίσεις. Με την σωστή παρακολουθήσει θα γνωρίζετε και πότε χρειάζονται αναπροσαρμογές στην Στρατηγική που έχετε σχεδίαση.