Γιατί χρειάζεται ο επανασχεδιασμός ιστοσελίδας

Επανασχεδιασμός Ιστοσελίδας 6 βασικοί λόγοι. Ο επανασχεδιασμός ιστοσελίδας μπορεί να είναι από απλός με μια ποιο ευχάριστη και εύχρηστη ιστοσελίδα έως και μια πολύ ποιο προχωρημένη μελέτη σε συνδιασμό με SEO και έρευνα σχετικά με τον ανταγωνισμό σας.
Σήμερα, είναι εξαιρετικά σημαντικό για κάθε Εταιρεία να έχει μια ευχάριστη και εύχρηστη ιστοσελίδα. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι, κατά την αναζήτηση τους στο διαδίκτυο, ελέγχουν την ηλεκτρονική παρουσία μιας εταιρείας αλλά και των ανταγωνιστών της πριν καλέσουν για περισσότερη ενημέρωση ή συμπληρώσουν ένα έντυπο “αιτήσετε μια προσφορά”.
Όταν κάποιος επισκέπτης ή δυνητικός πελάτης επισκέπτεται την ιστοσελίδα σας, έχετε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα, τις τάξεως δευτερολέπτων, για να καλύψετε τις ανάγκες του ( που έχει αναζητήσει και βρήκε εσάς) και να τον κρατήσετε στην ιστοσελίδα σας. Εάν δεν μπορέσει να βρει έγκαιρα τις πληροφορίες που αναζητεί θα πατήσει το back button (πίσω) και θα προχωρήσει στην επόμενη αναζήτηση, με αποτέλεσμα μια χαμένη ευκαιρία για σας.
Ο παλαιός τρόπος του Business Marketing με τις έντυπες διαφημίσεις και τις επαγγελματικές κάρτες όλο και φθίνει. Δεν καταργείτε ακόμα, απλά φθίνει. Και το γιατί είναι απλό. Πριν κάποιος επικοινωνήσει σήμερα σε μια σύσταση που του έχει γίνει ή από κάποια διαφήμιση που έχει δει θα αναζητήσει να δει την ιστοσελίδα αυτής της Εταιρείας η Επαγγελματία. Δυστυχώς ή ευτυχώς κατά την αναζήτηση θα του προσφερθούν πολλές ιστοσελίδες σχετικές με το θέμα αναζήτησης του. Εκεί θα δει και εσάς που διαφημίζεστε ή που σας έχουν συστήσει, αλλά θα δει και τον ανταγωνισμό σας. Να θυμόσαστε ότι στο διαδίκτυο κερδίζει πάντα η καλύτερη ιστοσελίδα και όχι η σύσταση ή όποια διαφήμιση.
Η ιστοσελίδα της Εταιρείας σας είναι και η πρώτη εντύπωση που δίνετε στους δυνητικούς σας πελάτες. Αν η ιστοσελίδα σας είναι επίκαιρη και ευχάριστη, θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος σας πωλητής 24/7.
Πολλές Εταιρείες κατανοούν σήμερα τη σημασία μιας φιλικής προς τον χρήστη ιστοσελίδα και βλέπουν τα προβλήματα με την τρέχουσα που έχουν, αλλά εξακολουθούν να μην είναι σίγουροι για το πότε θα ξεκινήσουν τον επανασχεδιασμό ιστοσελίδας.
Ο επανασχεδιασμός ιστοσελίδας συνεπάγεται πάντα πολλή εργασία. Δεν έχει σημασία αν το κάνετε μόνοι σας ή να προσλάβετε έναν ελεύθερο επαγγελματία ή μια Internet Marketing Agency για να το κάνει για σας. Ο επανασχεδιασμός ιστοσελίδας δεν περιλαμβάνει μόνο χρόνο αλλά και έναν προϋπολογισμό που θα πρέπει να διατεθεί.
Πριν παραθέσω τους βασικούς λόγους όπου ένας επανασχεδιασμός ιστοσελίδας επιβάλετε χωρίς δεύτερη σκέψη καλό είναι να δούμε γιατί χρειάζεται διαρκώς η ανανέωση της παρουσίασης μιας ιστοσελίδας.
Όταν ένας υποψήφιος πελάτης έχει είδη επισκευφτεί την ιστοσελίδα σας αλλά για κάποιον λόγο προχώρησε σε κάποια επόμενη (ανταγωνιστική προς εσάς) για να ικανοποιήση την τότε συγκεκριμένη επιθυμία του δεν σημαίνει και τον έχετε χάσει και για πάντα. Σήμερα στον κόσμο του διαδικτύου όλα είναι ρευστά. Όλα αλλάζουν. Και αλλάζουν πρώτα με εσάς. Αλλάζοντας τον τρόπο της παρουσίας σας. Ο επανασχεδιασμός ιστοσελίδας με την κατάλληλη Internet Marketing Agency μπορεί να προσφέρει απίστεφτες βελτιώσεις. Γιατί? Πολύ απλά μπορεί να ανατρέξει στα δεδομένα της Google σχετικά με την τωρινή ιστοσελίδα σας και να διορθώσει ή τροποποιήση τα σημεία όπου οι χρήστες εγκατέλειπαν την ιστοσελίδα σας για να αναζητήσουν τους ανταγωνιστές σας. Με όλα αυτά τα στοιχεία και τις κατάλληλες αλλαγες έχετε την δυνατότητα να ξεπεράσετε ή τουλάχιστον να φτάσετε όλους τους ανταγωνιστές σας.
Εδώ θα παραθέσω τους λόγους όπου επιβάλεται ο επανασχεδιασμός ιστοσελίδας.
1. Φαίνεται παλαιά και ξεπερασμένη.
Όλες οι Εταιρείες περνάνε μια διαδικασία επανασχεδιασμού σε διάφορους τομείς και για διαφορετικούς λόγους, αλλά ο κυριότερος είναι μια παλαιά ιστοσελίδα. Δεν θα πιστέψετε πόσες εταιρείες εξακολουθούν να έχουν ιστοσελίδες που μοιάζουν και είναι σαν αυτές που έγιναν πριν από δεκαετίες. Ακόμη και οι άνθρωποι που δεν έχουν εμπειρία ή σχέση στο σχεδιασμό ιστοσελίδων μπορούν να πουν ότι είναι ξεπερασμένες. Αυτό που δεν γνωρίζουν είναι ότι αυτό στην πραγματικότητα βλάπτει την Εταιρεία και ότι με αυτήν την εμφάνιση στέλνουν τους νέους υποψήφιους πελάτες τους στον ανταγωνισμό τους. Οι καταναλωτές είναι πιθανότερο να προσελκυστούν από μια εταιρεία που έχει μια ωραία και εύχρηστη ιστοσελίδα, επειδή παρέχει τη διαβεβαίωση ότι η εταιρεία αναπτύσσεται και επικεντρώνεται στις τελευταίες τάσεις και τεχνολογίες.
2. Δεν ανταποκρίνεται και δεν παρέχει την ίδια εμπειρία σε όλες τις συσκευές.
Ήταν πολύ εύκολο για τις εταιρείες να διατηρούν τις ιστοσελίδες τους μόνο για τους επιτραπέζιους υπολογιστές πριν από αρκετά χρόνια, τότε που οι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούσαν τις κινητές συσκευές τους για να ψωνίζουν, να παραγγέλνουν τρόφιμα, να ερευνούν και να επικοινωνούν με τους φίλους τους. Σήμερα, οι χρήστες ενδέχεται να αναζητούν την ιστοσελίδα σας από άλλη επιφάνεια εργασίας, όπως, φορητό υπολογιστή, tablet ή με κάποια από τις πολλές παραλλαγές των κινητών συσκευών. Και αναμένουν την ίδια εμπειρία από όλα αυτά τα σημεία εισόδου. Θέλουν να βεβαιωθούν ότι αν αποθηκεύσουν το προϊόν στο καλάθι τους στο κινητό, είναι ακόμα εκεί όταν πηγαίνουν στην ίδια περιοχή στον φορητό τους υπολογιστή. Θέλουν να είναι σε θέση να κάνουν αναζητήσεις από τα τηλέφωνά τους και να μοιράζονται τις πληροφορίες που βρήκαν με τους φίλους και τους συναδέλφους τους. Και θα χάσετε όλους αυτούς τους ανθρώπους ως πελάτες εάν η ιστοσελίδα σας δεν προσφέρει ομαλή εμπειρία σε όλες τις συσκευές.
3. Η ιστοσελίδα σας δεν είναι εύχρηστη για τον χρήστη.
Πόσο συχνά ελέγχετε τι κάνουν οι ανταγωνιστές σας; Μια φορά το χρόνο, μία φορά το μήνα, καθημερινά; Δυστυχώς, πολλές εταιρείες δεν δίνουν αρκετή προσοχή στον ανταγωνισμό τους μέχρι να είναι πολύ αργά. Η τεχνολογία εξελίσσεται και αλλάζει πολύ γρήγορα. Ιδιαίτερα στο διαδίκτυο. Εταιρείες που παρακολουθούν και ενημερώνονται σχετικά με τις σύγχρονες τάσεις στο διαδίκτυο και κατανοούν τη συμπεριφορά των χρηστών, έχουν την δυνατότητα να κινηθούν ηγετικά στο πόλεμο των πωλήσεων. Να κάνετε πάντα τις έρευνές σας και να παρατηρείτε τι κάνουν οι εταιρείες του ανταγωνισμού σας στις ιστοσελίδες τους, να ελέγχετε τις νέες λειτουργίες που έχουν υλοποιήσει, να βλέπετε τι κάνουν οι μεγάλοι παίκτες και να εφαρμόζετε αυτές τις λειτουργικότητες ώστε να προσφέρετε την καλύτερη εμπειρία στους χρήστες σας και να τους μετατρέπετε σε πελάτες. Στην κατασκευή ιστοσελίδας για την εταιρεία σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε την δημιουργήσει με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να αναπτυχθεί και αυτή με την εταιρεία σας και να μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον λειτουργίες χωρίς να χρειάζεται να επαναλαμβάνετε την κατασκευή ιστοσελίδας εξολοκλήρου.
4. Δεν αντικατοπτρίζει τις τελευταίες στρατηγικές της εταιρείας σας και του Marketing.
Υπήρξαν πολλές φορές όταν μίλησα με ανθρώπους σε Εταιρείες και έμαθα ότι η επιχειρηματική τους στρατηγική έχει αλλάξει ή έχουν ξεκινήσει νέα προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά κανένα από αυτά δεν αντικατοπτρίζεται στην ιστοσελίδα τους. Είναι σημαντικό η ιστοσελίδα σας να αντικατοπτρίζει την τρέχουσα εικόνα, στρατηγική και τις προσφορές προϊόντων ή υπηρεσιών σας, ώστε να μην χάνετε πελάτες από τους ανταγωνιστές σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν γνωρίζετε ότι οι δυνητικοί πελάτες σας πηγαίνουν στην ιστοσελίδα σας προτού σας τηλεφωνήσουν ή πριν σας γράψουν ένα αίτημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Είναι αναγκαίο για την προσέλκυση τους να βλέπουν την τρέχουσα εικόνα της Εταιρεία σας και αν η ηλεκτρονική σας παρουσία δεν αντανακλά αυτό, τότε ο επανασχεδιασμός ιστοσελίδας έχει αργήσει πάρα πολύ και χάνετε πελάτες.
5. Δεν μπορείτε να ενημερώσετε το περιεχόμενο στην ιστοσελίδα σας.
Το σωστό περιεχόμενο είναι κάτι που μπορεί να σας ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό και να μεταδώσει το επιθυμητό μήνυμα στους χρήστες. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω κειμένου, βίντεο, tutorials, οδηγιών, baners, εικόνων κ.λπ. Το Content Marketing (περιεχόμενο) έχει καταστεί πολύ σημαντικό και μπορεί να διαδραματίσει τεράστιο ρόλο στην επιτυχία της Εταιρείας σας. Η δυνατότητα ενημέρωσης, προσθήκης ή αλλαγής περιεχομένου είναι απαραίτητη και θα πρέπει να μπορείτε να το κάνετε εύκολα μέσω ενός εύχρηστου συστήματος διαχείρισης περιεχομένου (CMS). Επίσης, βεβαιωθείτε ότι η ιστοσελίδα σας έχει βελτιστοποιηθεί με σωστό SEO, το οποίο θα σας βοηθήσει και στο Internet Marketing.
6. Κάποιες λειτουργίες τής ιστοσελίδας σας δεν λειτουργούν σωστά.
Ο σχεδιασμός δεν είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν σκέφτεστε τον επανασχεδιασμό ιστοσελίδας. Η καλή ανάπτυξη είναι επίσης ζωτικής σημασίας. Αν έχετε μια υπέροχη ιστοσελίδα που δεν λειτουργεί σωστά και οι χρήστες την εγκαταλείπουν επειδή ορισμένες λειτουργίες της δεν ανταποκρίνονται στον χρήστη, χάνετε δυνητικούς πελάτες. Τόσες φορές έχω ακούσει ότι οι άνθρωποι παραπονιούνται ότι το καλάθι αγορών τους δεν λειτουργεί ή είναι πολύ περίπλοκο και εξακολουθεί να παίρνει την εταιρία τηλέφωνο μήνες ή και χρόνια πριν γίνει η αναβάθμιση που χρειάζεται. Η εταιρεία ενδέχεται να χάσει περισσότερα χρήματα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αυτής (από όσους δεν ξανασχολούνται) από ό, τι μπορεί να τους κοστίσει η αναβάθμιση της ιστοσελίδας.
Σχετικά με το κόστος για τον επανασχεδιασμό ιστοσελίδας.
Ο επανασχεδιασμός ιστοσελίδας μπορεί να είναι από απλός με μια ποιο ευχάριστη και εύχρηστη ιστοσελίδα έως και μια πολύ ποιο προχωρημένη μελέτη σε συνδυασμό με SEO και έρευνα σχετικά με τον ανταγωνισμό σας. Ανάλογα με το πόσο μπορείτε ή θέλετε να επενδύσετε στην ιστοσελίδα σας θα είναι και η απόδοση σας ανάλογη.
Το σίγουρο είναι ότι και μια απλή ανανέωση, ενημέρωση της ιστοσελίδας σας στα νέα standarts θα αποδώσει γιατί απλά θα δείξει μια ενημερωμένη και εκσυγχρονισμένη εικόνα της Εταιρείας.

Join Our Newsletter

Related Posts

14 Αρχές για την Κατασκευή Ιστοσελίδας

Το άρθρο οι 14 αρχές για την Κατασκευή ιστοσελίδας γράφτηκε με σκοπό να καθοδηγήσει όσους βρίσκονται στην διαδικασία έρευνας σχετικά με την μελλοντική κατασκευή ιστοσελίδας για την Εταιρεία τους. Να θυμόσαστε το ποιο σημαντικό στοιχείο.Τα πάντα να είναι απλά.

About the Author

iq-design