Κατακευή Ιστοσελίδας SEO Optimize

SEO Optimization

Το να αποκτήσει κάποιος ιστοσελίδα είναι εύκολο και οικονομικό.

Το να φέρει επισκέπτες στην ιστοσελίδα του είναι όμως ένα άλλο εξίσου σημαντικό θέμα.

Τι να την κάνω την ιστοσελίδα αν δεν την επισκέπτεται κανείς;

Αποκτώντας μια ιστοσελίδα για την επιχείρησή σας, θα μπορεί ο καθένας, από όλο τον κόσμο να την επισκεφθεί. Είναι σαν να έχετε μία βιτρίνα με πρόσβαση από όλο τον κόσμο. Το πρόβλημα με αυτή την βιτρίνα είναι ότι είναι φτιαγμένη σε άγνωστο σημείο, στο πουθενά! Είναι σαν φτιάχνετε παγωτατζίδικο στην έρημο. Όλοι το θέλουν αλλά που θα το βρούνε το μαγαζί. Κανείς δε θα επισκεφθεί την ιστοσελίδα σας αν δεν ξέρει πώς θα την βρει. Οι περισσότερες επισκέψεις στις ιστοσελίδες προέρχονται από τις μηχανές αναζήτησης καθώς και από παραπομπές των ιστοσελίδων σε.. άλλες ιστοσελίδες.

Αν θέλουμε λοιπόν να έχουμε επισκέπτες στην ιστοσελίδα μας, πρέπει να εμφανίζεται στις μηχανές αναζήτησης καθώς και όπου αλλού θα ψάξει ο υποψήφιος πελάτης μας. Ας πάρουμε για παράδειγμα ότι έχουμε ξενοδοχείο στη Μύκονο. Υποψήφιοι πελάτες μας είναι Ευρωπαίοι και Έλληνες τουρίστες οι οποίοι όταν θα θέλουν να κλείσουν ένα δωμάτιο θα πάνε στο Google (είναι η πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης) και θα πληκτρολογήσουν τη φράση: mykonos hotels.

Εδώ έρχετε το SEO.  Το SEO Page Optimize είναι σαν να βάζει σηματοδότες και πινακίδες ότι προς τα εκεί θα βρείτε αυτό που ψάχνετε. Δουλεύει κάτι σαν οδηγός για τις μηχανές αναζήτησης ώστε να αρχειοθετήσουν την ιστοσελίδα σας και να την παρουσιάζουν όποτε γίνετε αναφορά στα προϊόντα σας.

Όλες οι εταιρείες που εισέρχονται στην νέα αγορά του διαδικτύου θέλουν να βρεθούν στην πρώτη σελίδα του Google μετά από μια αναζήτηση σχετική με τα προϊόντα ή υπηρεσίες που διαθέτουν.
Η αναζήτηση ενός προϊόντος ή υπηρεσίας στην μηχανή αναζήτησης του Google μπορεί να φέρει μερικά εκατομμύρια αποτελέσματα τα οποία κατηγοριοποιούνται ανά δέκα (10) σε κάθε σελίδα. Οι περισσότεροι καταναλωτές θα κοιτάξουν στην πρώτη, το πολύ στην δεύτερη σελίδα και μετά ή θα αποφασίσουν να διαλέξουν τι θέλουν ή θα προχωρήσουν σε κάτι άλλο. Κανείς δεν θα ασχοληθεί με τις υπόλοιπες χιλιάδες σελίδες με εταιρείες με παρεμφερή προϊόντα.
Πολλές εταιρείες θα βρεθούν να τους πουλήσουν διάφορες υπηρεσίες με μεγάλες υποσχέσεις σχετικά με την εμφάνιση τους στην πρώτη σελίδα. Στην πραγματικότητα τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά.
Το SEO δεν θα σας φέρει στην πρώτη σελίδα του Google. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Μάλιστα τα αποτελέσματα του SEO δεν θα αρχίσουν να μετράνε στο Google παρά μονάχα μετά από (6) έξι μήνες, όχι σαν για την πρώτη σελίδα αλλά απλά ως κατηγοριοποίηση. Τότε γιατί το χρειαζόμαστε;
Γιατί πολύ απλά δεν μπορείτε να ανοίξετε ένα κατάστημα χωρίς πινακίδα. Όπως η πινακίδα σε ένα κατάστημα έχει ένα κόστος έτσι και η πινακίδα στο διαδίκτυο έχει και αυτή ένα κόστος. Αναγκαίο κόστος που θα όμως αργήσει λίγο να αποδώσει.

Join Our Newsletter

Related Posts

Γιατί χρειάζεται ο επανασχεδιασμός ιστοσελίδας

Επανασχεδιασμός Ιστοσελίδας 6 βασικοί λόγοι. Ο επανασχεδιασμός ιστοσελίδας μπορεί να είναι από απλός με μια ποιο ευχάριστη και εύχρηστη ιστοσελίδα έως και μια πολύ ποιο προχωρημένη μελέτη σε συνδιασμό με SEO και έρευνα σχετικά με τον ανταγωνισμό σας.

About the Author

iq-design