Search Engine Optimization Starter guide (SEO).

Τι είναι το Search Engine Optimization (SEO).

Στα ελληνικά η μετάφραση του Search Engine Optimization είναι «Βελτιστοποίηση Μηχανών Αναζήτησης»
Πιστεύω οι λέξεις να έχουν δώσει κάποια έννοια στο τι είναι τελικά το Search Engine Optimization (SEO).

Ας δούμε όμως και τι είναι οι Μηχανές Αναζήτησης.

Μια Μηχανή Αναζήτησης είναι μια εφαρμογή που επιτρέπει την αναζήτηση κειμένων και αρχείων στο Διαδίκτυο. Αποτελείται από ένα λογισμικό που βρίσκεται σε έναν ή περισσότερους υπολογιστές στους οποίους δημιουργεί μια βάση δεδομένων με τις πληροφορίες που συλλέγει από το διαδίκτυο, Οι μηχανές αναζήτησης αποτελούνται από 3 βασικά είδη λογισμικού (μην επεκταθούμε…), το spider, το index και το query λογισμικό.

Εν συντομία οι μηχανές αναζήτησης ανακαλύπτουν τις νέες ιστοσελίδες και τις καταχωρούν σε καταλόγους για μελλοντικές αναζητήσεις.

Οπότε η Βελτιστοποίηση Μηχανών Αναζήτησης έχει ως σκοπό της να καταχωρίσει σε καλύτερη θέση την ιστοσελίδα μας για περισσότερες προβολές.

Περισσότερες προβολές σημαίνει περισσότεροι πιθανοί πελάτες.

Γιατί γίνετε τόσος ντόρος σχετικά με την Βελτιστοποίηση Μηχανών Αναζήτησης (SEO); Πραγματικά είναι εντυπωσιακό το πόσα άρθρα γράφονται για  την Βελτιστοποίηση Μηχανών Αναζήτησης (SEO). Υπάρχει πολύ συγκεκριμένος λόγος και αυτός και δεν είναι άλλος από το υψηλό ποσοστό στον Δείκτη Απόδοση Επένδυσης. (Return on Investment ROI) σε σχέση με άλλες κινήσεις για αύξηση επισκεψιμότητας.

Τι σημαίνει η έκφραση Απόδοση Επένδυσης. (Return on Investment ROI).

Η Απόδοση Επένδυσης (ROI) είναι ένα μέτρο απόδοσης που χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας μιας επένδυσης ή για τη σύγκριση της απόδοσης διαφόρων διαφορετικών επενδύσεων.. Το αποτέλεσμα εκφράζεται ως ποσοστό ή αναλογία.

Έχει αποδειχθεί ότι μακροχρόνια η «Βελτιστοποίηση Μηχανών Αναζήτησης» (SEO) έχει πολύ μεγαλύτερη Απόδοση Επένδυσης (ROI) από οποιαδήποτε άλλη κίνηση προώθησης στο διαδίκτυο όπως πληρωμένες διαφημίσεις ή δημοσιεύσεις σε περιοδικά και εφημερίδες. Να υπενθυμίσουμε ότι το Social Media είναι ένα κομμάτι, πολύ μικρό αλλά ανήκει, στη Βελτιστοποίηση Μηχανών Αναζήτησης (SEO);

Δύο λόγια για το Social Media και γιατί παίζει ένα μικρό κομμάτι όταν κάποιες εταιρείες κάνουν εκατομμύρια από το Social Media Marketing.

Για να τα βάλουμε με την σειρά. Άλλο το Social Media για επισκεψιμότητα (SEO) και άλλο το Social Media Marketing. Με Social Media Marketing κάνουμε πληρωμένες διαφημιστικές κινήσεις με άμεσο στόχο την πώληση κάποιου προϊόντος ή υπηρεσίας.

Γιατί το Social Media παίζει πολύ μικρό, και ειδικά από 2 Απριλίου 2019 ακόμα μικρότερο, θα το καταλάβατε σήμερα καλύτερα από ποτέ. Τα Social Media όπως Facebook, Google+, Twitter, και άλλα …, γρήγορα ανεβαίνουν αλλά και γρηγορότερα κατεβαίνουν.  Το μεγαλύτερο παράδειγμα η Google+ κλείνει οριστικά στις 2 Απριλίου 2019. Πάπαλα το (+) που τόσοι πολλοί προσπαθούσαν να μαζέψουν για να τους καταχωρίσει η στην πρώτη σελίδα. Το ίδιο συνέβη και με το Like της Facebook. Εξαφανίστηκε αργά αλλά σταθερά από τις ιστοσελίδες. Εξαφανίστηκε και από τις αναζητήσεις στην Google.

Οπότε τα Social Media παίζουν ένα μικρό και μόνο μικρό και προσωρινό ρόλο στην Βελτιστοποίηση Μηχανών Αναζήτησης (SEO).

Search Engine Optimization for small business

Αφού τελικά είναι τόσο σημαντική η Βελτιστοποίηση Μηχανών Αναζήτησης (SEO) πως θα μπορούσε να το αξιοποίηση μια μικρή εταιρεία που δεν έχει και τις οικονομικές δυνατότητες των κολοσσών για την μεγαλύτερη προβολή της στο διαδίκτυο?

Ακολουθώντας απλά την πρώτη οδηγία που συστήνει και η Google. Δημιουργήστε μια απλή και εύχρηστη ιστοσελίδα. Κατόπιν δημιουργήστε την αρθρογραφία σας εξηγώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τι ακριβώς προσφέρετε στους πελάτες.

Η Google προσπαθεί να απλοποίηση το θέμα Βελτιστοποίηση Μηχανών Αναζήτησης (SEO) γιατί απλά ο σκοπός της είναι να αυξάνετε συνεχώς ο ανταγωνισμός στο διαδίκτυο, γιατί έτσι βγάζει και τα χρήματά της. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι λέει και ψέματα.

Πως γίνεται αυτό. Πολύ απλά. Για έχει ικανοποιημένους πελάτες η Google, τους παρέχει ότι καλύτερο περιεχόμενο μπορεί να βρει στο διαδίκτυο. Αν δεν τους το προσφέρει, οι χρήστες – πελάτες της θα χρησιμοποιήσουν κάποια άλλη Μηχανή Αναζήτησης. Έτσι όμως χάνει λεφτά. Λιγοστεύει ο κόσμος που βλέπει τις διαφημίσεις της. Οπότε είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι λέει αλήθεια.

Είναι πραγματικά δυνατό μια ιστοσελίδα να παρουσιάζεται στην  πρώτη σελίδα της Google  και να μην έχει ούτε (SEO) ούτε Google Analytics, ούτε sitemap, ούτε τίποτα απολύτως. Γνωρίζω μια τέτοια ιστοσελίδα σε τοπική περιοχή της Αθήνας και είναι επιβεβαιωμένο ότι συμβαίνει. Υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που
συμβαίνει αυτό το φαινόμενο. Ένα είναι ότι κατασκευάστηκε το 2000 και δεύτερον έχει 17,000 άρθρα. Κάτι που στις μέρες μας δεν θα μπορούσε να επαναληφθεί λόγου του ανταγωνισμού των άλλων ιστοσελίδων.

Οπότε το σημαντικότερο όπως μας λέει και ο John Mueller της Google είναι μια απλή εύχρηστη ιστοσελίδα με την καλύτερη ενημέρωση σε αυτό που προσφέρετε.

Επειδή εμείς στην IQ-Design ασχολούμαστε κατά 80% με το WordPress οι συμβουλές για την Βελτιστοποίηση Μηχανών Αναζήτησης (SEO), που θα δώσουμε θα είναι ειδικευμένες για  ιστοσελίδες με WordPress χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αν έχετε κατασκευάσει ιστοσελίδα με κάποιο άλλο CMS σας είναι άχρηστες.

Αυτές και μόνο είναι οι απλές συμβουλές της Google στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο απλές.

Γιατί τελικά δεν είναι και τόσο απλές?

Join Our Newsletter

Related Posts

Γιατί χρειάζεται ο επανασχεδιασμός ιστοσελίδας

Επανασχεδιασμός Ιστοσελίδας 6 βασικοί λόγοι. Ο επανασχεδιασμός ιστοσελίδας μπορεί να είναι από απλός με μια ποιο ευχάριστη και εύχρηστη ιστοσελίδα έως και μια πολύ ποιο προχωρημένη μελέτη σε συνδιασμό με SEO και έρευνα σχετικά με τον ανταγωνισμό σας.

About the Author

iq-design