Το SEO είναι επένδυση
29 λόγοι που χρειάζεστε SEO

Το SEO είναι επένδυση. Δεν είναι έξοδο. Θα σας παρουσιάσω 29 λόγους που χρειάζεστε το SEO στην ιστοσελίδα σας.

1. Το SEO είναι επένδυση. Δεν είναι Έξοδο.

Μια επένδυση μάλιστα με την υψηλότερη απόδοση στο Internet marketing. Συνδέοντας τα δεδομένα του SEO με τα δεδομένα αναλύσεων των μηχανών αναζήτησης, μπορείτε να παρατηρήσετε ποιες λέξεις-κλειδιά έχουν τα υψηλότερα ποσοστά μετατροπών, και για τις οποίες ταξινομήστε μόνο στη σελίδα # 2 ή #3 στο Google.
Ανυψώνοντας την κατάταξή σας στα κορυφαία 3 σημεία της πρώτης σελίδας, όπου γίνονται τα περισσότερα click, το SEO μπορεί να σας προσφέρει μια τεράστια απόδοση της μέτριας επένδυσής σας σε αυτό. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το SEO έχει παρομοιαστεί με την επένδυση σε ακίνητα – οι αποδόσεις μπορούν να είναι πραγματικά εκλειπτικές όταν το κάνετε σωστά.

2. Τι είναι το σημαντικότερο για το SEO

Όπως αναφέρει και η Google το περιεχόμενο της κάθε ιστοσελίδας είναι και το σημαντικότερο στοιχείο για την επιτυχία μιας ιστοσελίδας. Οπότε εκτός από το σχεδιαστικά μέρη της ιστοσελίδας δώστε πολύ μεγάλη προσοχή και στα κείμενα. Αυτά είναι που θα σας φέρουν τους αναγνώστες – πελάτες.

3. Τι σημαίνει ειδικός στο SEO;

Ένας ειδικός βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης (SEO) αναλύει, ελέγχει και υλοποιεί αλλαγές σε ιστοσελίδες, ώστε να βελτιστοποιούνται στις μηχανές αναζήτησης. Αλλάζει – τροποποιεί λέξεις κλειδιά, κείμενα, προσθέτει ή αφαιρεί κώδικες, φροντίζει για την ευχρηστία της ιστοσελίδας, τα προβαλλόμενα προϊόντα ή υπηρεσίες να είναι στην άμεση ή προσιτή θέαση. Επίσης φροντίζει η ιστοσελίδα σας να ακολουθεί όλες τις παλαιές αλλά ειδικά τις νεότερες οδηγίες της Google ώστε να εκμεταλλευτείτε όλες τις δυνατότητες ανάπτυξης.
Με απλά λόγια, η εργασία του ειδικού συμβούλου SEO είναι να κάνει τον ιστοχώρο σας να εμφανίζεται στην κορυφή των αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης. Πριν από δέκα χρόνια, η εργασία αυτή φαινόταν πολύ διαφορετική από αυτή που είναι σήμερα και απαιτεί μια εντελώς νέα δεξιότητα από αυτό που κάποτε χρειαζόταν. Το διαδίκτυο αλλάζει συνεχώς.

4. Τι θεωρείται επιτυχημένος στόχος για το SEO;

Ένας επιτυχημένος στόχος για το SEO δεν είναι η ποσότητα των επισκέψεων που αυξάνεται στην ιστοσελίδα σας. Επιτυχημένος στόχος είναι αυτός που θα φέρει στην ιστοσελίδα σας επισκέψεις που ενδιαφέρονται για τα προϊόντα σας ή τις υπηρεσίες σας. Η ακριβής στόχευση και οι ευχαριστημένοι επισκέπτες είναι και αυτοί που θα ανεβάσουν και την ιστοσελίδα σας στις μετρήσεις καταχώρησης των μηχανών αναζήτησης. Η αύξηση των πωλήσεων θα έρθει με την σωστή συνεργασία του SEO και των υπολοίπων εργαλείων του Internet Marketing
Δεν χρειάζεται να εμπλακείτε στην λεγόμενη «μάχη μεταξύ των ειδικοτήτων», με ειδικούς σε κάθε κλάδο να προσπαθούν να ξεπεράσουν τον άλλο για την αξία τους στους πελάτες τους, αλλά μάλλον μια ευκαιρία συνεργασίας και εταιρικής σχέσης για θα οδηγήσουν έναν Επιχειρηματία ή έναν Διευθύνοντα Σύμβουλο προς ένα σωστό σχέδιο υπηρεσιών Marketing – συμπεριλαμβανομένου του SEO – που θα φέρει και το υψηλότερο επιθυμητό όφελος.
Οι εταιρείες υπηρεσιών Internet Marketing που συνηθίζουν να “δίνουν στους πελάτες τους ό,τι θέλουν”, ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουν το γεγονός ότι συχνά, πολύ συχνά μάλιστα, οι πελάτες δεν γνωρίζουν πώς να επιλέξουν από τις ποικίλες επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους. Απλά δεν γνωρίζουν το αντικείμενο. Έχουν ακούσει πολλά, διαβάσει μερικά, αλλά στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουν τι χρειάζεται να κάνουν.
Ως επαγγελματίες, οι σύμβουλοι SEO δεν πρέπει να είναι αποπροσανατολιστικοί ή παραπλανητικοί για άλλες ειδικότητες εκτός από τις δικές τους, αλλά να βοηθούν τους πελάτες τους να δημιουργήσουν το σωστό υπόβαθρο, να συνδυάσουν και να σχεδιάσουν και στη συνέχεια να τους καθοδηγήσουν για την αποτελεσματική εφαρμογή και διαχείριση του πιο αποδοτικού, σχεδίου και στρατηγικής που θα ευθυγραμμίζονται με τους γενικούς επιχειρηματικούς τους στόχους.
Ένα μέρος της ευθύνης των επαγγελματιών που ασχολούνται με τις υπηρεσίες του Internet Marketing είναι να καθοδηγήσουν τους πελάτες τους μακριά από τον κίνδυνο να υιοθετούν λαϊκίστικες τακτικές που στην πραγματικότητα θα αποδειχθούν λανθάνουσες, και που στην πραγματικότητα η επιχείρησή τους ή θα κολλήσει ή θα πετάξει για ένα μικρό χρονικό διάστημα πριν την κατακόρυφη της πτώση Κατά τη γνώμη μου, το να μην λέει κανείς την πλήρη αλήθεια είναι ακριβώς το ίδιο με το «ψέμα». Μια έντιμη γνωριμία με τον πελάτη δημιουργεί και την μακροχρόνια συνεργασία.
Είναι χρήσιμο να θυμόμαστε ότι οι πελάτες μας αγοράζουν την τεχνογνωσία ενός συμβούλου μόνο και μόνο επειδή δεν έχουν την γνώση να το κάνουν οι ίδιοι, οπότε είναι και ανήμποροι (λογικά) να αξιολογήσουν την υποτιθέμενη “τέλεια προσφορά”.
Η σωστή ενημέρωση των πελατών και τα μετρήσιμα αποτελέσματα θα δημιουργήσουν μια μακροχρόνια σχέση εμπιστοσύνης.

5. Επιπτώσεις SEO. Ο κύκλος έρευνας αγοράς / απόδοση

Το SEO θα αυξήσει τις πωλήσεις σας χωρίς να αυξήσει αναλογικά το κόστος ολοκλήρου του Marketing Plan σας, αυξάνοντας έτσι το ποσοστό κέρδους και με την πάροδο του χρόνου. Το SEO μπορεί να προάγει όλους τους επιχειρηματικούς στόχους σας σε μια καλύτερη απόδοση επένδυσης (ROI) από τις περισσότερες άλλες συγκρίσιμες μορφές του Internet Marketing, λόγω της θεμελιώδους αυτής επίδρασης των καλύτερων μετατροπών (conversions) και των πωλήσεων με μικρό αυξητικό κόστος.
Υποθέτοντας ότι το Brand Name σας είναι το καλύτερο στο είδος του ή πίστη σας ότι είστε στην καλύτερη τοποθεσία για τα προϊόντα σας ή υπηρεσίες σας μπορεί να αποδειχθεί ένα πολύ δαπανηρό λάθος. Σήμερα οι άνθρωποι ερευνούν συνεχώς για καλές και ακόμη καλύτερες προσφορές χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο για σύγκριση τιμών στις αγορές τους. Η όλο και συνειδητότερη συμπεριφορά των καταναλωτών είναι συνήθης σε δύσκολους οικονομικούς καιρούς καθώς δαπανούν τα χρήματά τους πολύ πιο προσεκτικά. Ένα μεγάλο παράδειγμα είναι τα πρατήρια βενζίνης στην Αμερική. Διαφημίζοντας φθηνότερες τιμές κάποιοι κάνουν τόσα πολλά περισσότερα μίλια για να βάλουν την φθηνότερη βενζίνη που τελικά τους στοιχίζει περισσότερο από το αν πήγαιναν στην γειτονιά τους. Αυτή είναι και η δύναμη της διαφήμισης.
Το SEO διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτόν τον κύκλο έρευνας και αγοράς. Είναι σαν ένας μαγνήτης προοπτικών, προσελκύοντας πιθανούς αγοραστές στον ιστότοπό σας μέσω κρίσιμων και σχετικών λέξεων-κλειδιών και φράσεων που κατατάσσονται ψηλά στις μηχανές αναζήτησης, όπου οι ερευνητές (πελάτες) αναζητούν ήδη πληροφορίες για αυτές. Το SEO μεταφέρει την ιστοσελίδα σας στο κέντρο των ζωντανών αναζητήσεων (Live Search) και τους οδηγεί στην ιστοσελίδα σας.

6. Πόσο κοστίζει το SEO

Με την Google που χρησιμοποιεί 200+ (πιθανώς και πολύ περισσότερους, κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς) παράγοντες κατάταξης μιας ιστοσελίδας, γίνεται εύκολα αντιληπτό και το κόστος.
Τα καλά νέα είναι ότι εάν επικεντρωθείτε σε μερικούς ειδικούς παράγοντες, μπορείτε να μειώσετε το κόστος, πολύ χρήσιμο ειδικά για τις νέες και μικρές επιχειρήσεις. Παρέχουμε ένα Βασικό Πλάνο SEO σε νέες και μικρές επιχειρήσεις. Επικοινωνήστε μαζί μας να γνωριστούμε και να ελέγξουμε την ιστοσελίδα σας για να σας προσφέρουμε την κατάλληλη τιμή για σας. ‘Οπως
Είπαμε το SEO είναι επένδυση. Δεν είναι έξοδο.

7. Τιμολόγηση SEO.

Η τιμολόγηση του SEO είναι δυστυχώς μεταβλητή. Οι υπηρεσίες SEO είναι χρονοβόρες και δεν υπάρχουν ολοκληρωμένα πρότυπα βάσει των οποίων μπορείτε να ορίσετε μια «λίστα τιμών» για τις υπηρεσίες SEO. Η ανάλυση λέξεων-κλειδιών, η δημιουργία συνδέσμων και άλλες δραστηριότητες του SEO είναι μοναδικές, προσαρμοσμένες διαφορετικά για κάθε συγκεκριμένη στρατηγική. Και ακόμη και μεταξύ των παρόχων SEO, υπάρχει ένα ευρύ φάσμα της ποιότητας. Υπάρχουν έμπειροι επαγγελματίες και υπάρχουν δυστυχώς και ερασιτέχνες και ευκαιριακοί παραγγελματίες.
Αλλά ως υπεύθυνος για το SEO της εταιρείας σας, είστε ο πιο «επικίνδυνα» εμπλεκόμενος … επειδή η ευθύνη για τις επιλογές σας στηρίζεται στους ώμους σας! Πριν επιλέξετε την φθηνότερη ή πιο ακριβή πρόταση, μια περιορισμένη ή πιο ολοκληρωμένη, η μία από έμπειρους επαγγελματίες έναντι ενός SEO – ξάδελφος φίλος ή γνωστός γνωστού, καλό είναι να ενημερωθείτε για το κόστος του SEO, και να κατανοήσετε τις αποχρώσεις και τις ιδιόμορφες λεπτομέρειες του.
Ως εξειδικευμένη υπηρεσία, το SEO περιλαμβάνει ομάδες ανθρώπων που εργάζονται πίσω από τις σκηνές. Το να τους προσφέρετε ένα μικρό προϋπολογισμό δένει πρακτικά τα χέρια τους και δεν μπορείτε να περιμένετε εκπληκτικά αποτελέσματα από την περιορισμένη προσπάθειά τους.
Εάν δεν είστε ακόμη πεπεισμένοι για τις συνεργασίες που εμπλέκονται και για το πώς αλληλεπιδρούν αυτές οι πτυχές, τότε μην φοβάστε να ζητήσετε μια προκαταρκτική ανάλυση SEO, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να πληρώσετε ένα μέτριο τέλος γι ‘αυτό. Αυτή είναι μια ασφαλής επένδυση και αξίζει περισσότερο, εάν σας πείσει, για την πραγματική αξία στην υιοθέτηση μιας στρατηγικής SEO.
Παρανοήσεις σχετικά με το SEO αφθονούν, και αυτό το εξαιρετικό βιβλίο που ονομάζεται “Η τέχνη του SEO” έχει πραγματικά σπουδαία παραδείγματα. Μερικοί δημοφιλείς μύθοι περιλαμβάνουν:
Οι στόχοι SEO (“θα σας φτιάξουμε 100 συνδέσμους ανά μήνα”) έχουν μεγαλύτερη σημασία από τους επιχειρηματικούς στόχους (“θα αυξήσουμε τα κέρδη σας κατά 5% ή 10%”). Αυτό πια…
Το SEO υπάρχει από μόνο του και δεν ενσωματώνεται σε άλλα μέρη – σχέδια της επιχείρησης.
Οι τεχνικές SEO εφαρμόζονται καλύτερα στις έννοιες Marketing και στους τίτλους προϊόντων, ανεξάρτητα από τον όγκο αναζήτησης και τη δημοτικότητα των προϊόντων.
Οι δραστηριότητες SEO μπορούν να διεξαχθούν χωρίς την ανάγκη συντονισμού και επίβλεψης από έναν ειδικό στο Internet Marketing.
Αφήστε το SEO στους προγραμματιστές (“Εμπιστευτείτε μας, και όλα θα είναι εντάξει!”).
Αυτά και πολλά άλλα μπορεί να ακούσετε σχετικά από τους μη ειδικούς του SEO.

8. Πόσο χρόνο θα πάρει για να αποδώσει το SEO?

Είναι σχετικό. Συνήθως το SEO αρχίζει συνήθως να δείχνει μετά από 6 μήνες, χωρίς όμως να είναι και απόλυτο.
Είναι τόσοι πολλοί παράγοντες που θα χρειαστεί να δούμε την ιστοσελίδα σας και μετά από μια συζήτηση του τι ακριβώς θέλετε να πετύχετε θα μπορέσουμε να σας δώσουμε μια πλήρη απάντηση.
Αυτό ποικίλλει ανάλογα με την στρατηγική σας. Εάν γράφετε νέο περιεχόμενο μόνο μία φορά τον μήνα ή το εξάμηνο και επενδύοντας το ελάχιστο, θα μπορούσε να διαρκέσει αρκετούς μήνες έως και ένα χρόνο προτού να αρχίσετε να βλέπετε πρόοδο. Πολλές εβδομαδιαίες αναρτήσεις ιστολογίου, τακτική ανανέωση και προώθηση περιεχομένου θα μπορούσαν να δουν αποτελέσματα σε λίγους μήνες. Όσο περισσότερο συνεχίζετε μια καμπάνια, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα δείτε.
Πάνω από 4 εκατομμύρια αναρτήσεις ιστολογίου δημοσιεύονται καθημερινά στο Διαδίκτυο. Πάνω από 500 εκατομμύρια tweets αποστέλλονται καθημερινά. Πάνω από 5 δισεκατομμύρια αναζητήσεις γίνονται καθημερινά στην Google. Όλα αυτά χωρίς το facebook με πάνω από 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες. Αυτός είναι ο ανταγωνισμός σας. Φυσικά είναι αδύνατον για μικρή Εταιρεία να τα βάλει με τους κολοσσούς. Γι’ αυτό και χρειάζεται η στρατηγική.

9. Το SEO ειναι το DNA της Εταιρείας σας

Το SEO δεν είναι η κανέλα στο ρυζόγαλο. Είναι η βάση του DNA της Εταιρείας σας στο διαδίκτυο,
Μόλις έχετε ξοδέψει μια μικρή περιουσία στη νέα σας ιστοσελίδα (και φαίνεται υπέροχη!), Το τελευταίο πράγμα που θα θέλετε είναι να ακούσετε από έναν σύμβουλο Internet Marketing να σας ζητά να επενδύσετε ακόμη περισσότερα χρήματα για να είναι ορατή στις μηχανές αναζήτησης.
Δυστυχώς η Google χρειάζεται βοήθεια για την κατανόηση της επιχείρησής σας. Δεν είναι άνθρωπος είναι ένας τεράστιος υπολογιστής και χρειάζεται άλλη γλώσσα από την δικιά μας για να κατανοήσει τι έχετε φτιάξει.
Το SEO που είναι στην πραγματικότητα το DNA της ιστοσελίδας σας και μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να αναδείξετε την επιχείρησή σας στις μηχανές αναζήτησης με τον προσοδοφότερο τρόπο.
Ως σύμβουλος SEO, με έχουν καλέσει εταιρείες που έχουν χτίσει μια ιστοσελίδα “μεγαλούργημα της 7 τέχνης” και θέλουν SEO συμβατό με την ιστοσελίδα τους. Αλλά δυστυχώς αυτό δεν γίνεται δεν λειτουργεί κατ αυτόν τον τρόπο. Δεν ψήνεται πρώτα το κέικ σας και στη συνέχεια ρίχνετε τα χτυπημένα αυγά πάνω του ή πασπαλίζετε τη ζάχαρη στην κορυφή. Όχι. Ανακατεύετε αυτά τα συστατικά μαζί, τα χτυπάτε να γίνουν ένα σώμα και μετά τα ψήνετε.
Το SEO που ξεκινάει από τον προγραμματισμό της δομής της ιστοσελίδας σας, το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS), τη σύνταξη διεύθυνσης URL και τον σχεδιασμό των ιστοσελίδων παρέχει τα καλύτερα αποτελέσματα για την επιχείρησή σας. Μπορεί να σας βοηθήσει να χαρτογραφήσετε κάποιες παλιές διευθύνσεις URL σε νέες, να προσαρμόσετε τις σελίδες προορισμού σας με σκοπό την εξυπηρέτηση του χρήστη, να οδηγήσετε τις προοπτικές σας σε μια “πλατφόρμα αγοράς” και να διατηρήσετε παλιές βαθμολογίες που χρειάστηκαν χρόνια εργασίας.
Ένας σύμβουλος SEO μπορεί να σας βοηθήσει (πολύ), ακόμη και αν ξεκινήσατε σε λάθος σειρά, θα χρειαστεί ίσως περισσότερος χρόνος, περισσότερη προσπάθεια, περισσότερα χρήματα και μερικές σημαντικές εργασίες αναδιάρθρωσης που θα κάνετε αργότερα.

10. Το SEO είναι η επαγγελματική σας κάρτα στο διαδίκτυο.

Πόσο κοστίζει η εκτύπωση των καρτών σας; Ή τα διαφημιστικά σας φυλλάδια;
Έχετε διαβάσει με προσοχή αυτά τις κάρτες, φυλλάδια ή άλλα εκτυπωμένα διαφημιστικά πριν τα στείλετε στο τυπογραφείο (ή έχετε βάλει κάποιον άλλο να τα αναθεωρήσει); Σίγουρα το κάνατε.
Με την έλλειψη του SEO στην ιστοσελίδα σας, κάνετε αυτό ακριβώς με την φανταχτερή σας νέα ιστοσελίδα. Μια ιστοσελίδα που θα μπορούσε να έχει προβληθεί με χιλιάδες καλύτερες προοπτικές και ιδανικούς πελάτες για σας. Ένας δικτυακός τόπος που αφήνετε τώρα να ταξινομηθεί στην τύχη του και στην όποια φαντασία μπορούν να έχουν οι υπολογιστές της Google .
Μήπως επειδή έχετε αγοράσει τον κορυφαίο εκτυπωτή στο γραφείο σας, θα εκτυπώνατε μόνοι σας τις επαγγελματικές σας κάρτες; Θέλω να πιστεύω, ότι δεν το κάνετε. Σίγουρα θα τις παραγγείλετε από μια επαγγελματική σχεδιαστική εταιρεία με την κατάλληλη εμπειρία.
Το SEO είναι η ψηφιακή σας επαγγελματική κάρτα. Μπορεί να πολλαπλασιάσει την εμφάνιση σας μαζικά με την παρουσίαση της ιστοσελίδας σας μπροστά από στοχευμένα μάτια. Είναι ένας πολύ καλός λόγος να παραλάβουμε το SEO από τους καλύτερους επαγγελματίες του είδους.
Θα εξασφαλίσουν ότι η ιστοσελίδα σας θα απευθύνεται στο σωστό κοινό και ότι θα παρουσιάζει το περιεχόμενο της εύχρηστα, έτσι ώστε η επαγγελματική σας κάρτα ψηφιακής επίσκεψής σας να ανταποκρίνεται καλύτερα στην κρίσιμη εργασία που της έχει ανατεθεί στην επιχείρησή σας – να αποκτάτε μεγάλο δυνατόν κοινό που να μετατρέπεται σε πελάτες.

11. Με το SEO κερδίζετε και δωρεάν διαφήμιση.

Θα εμπιστευόσασταν ποτέ κάποια άλλη εταιρεία για το τι θα αναγράφεται στη πινακίδα της Εταιρείας σας ή να αποφασίσει τι θα γράφει η επαγγελματική σας κάρτα; Θα επιτρέπατε στον ανταγωνιστή σας να σχεδιάσει τις διαφημίσεις προβολής σας ή να αποφασίσει ποιος θα βλέπει την ιστοσελίδα σας;
Αν δεν σχεδιάσετε στρατηγικά τις ετικέτες τίτλων και τις μετα-περιγραφές της ιστοσελίδας σας, αυτό ακριβώς επιτρέπετε. Και αυτό δεν είναι καλό, καθόλου καλό, για την επιχείρηση σας. Είναι σαν να αφήνετε κενά στα κείμενα που εκτυπώνεται στα διαφημιστικά σας φυλλάδια.
Το SEO σας επιτρέπει να υπαγορεύετε τον τρόπο εμφάνισης της επιχείρησής σας στα αποτελέσματα αναζήτησης. Αν χιλιάδες από τις προοπτικές σας βλέπουν “τυχαία ή κενά κείμενα”, τότε σίγουρα χάνετε πελάτες.
Επίσης δεν χάνετε μια εκπληκτική ευκαιρία να έχετε δωρεάν διαφήμιση. Το SEO είναι επένδυση που με τον χρόνο παράγει δωρεάν προβολή – διαφήμιση στην Εταιρεία σας. Τα καλά νέα είναι ότι τώρα που το γνωρίσετε, είναι εύκολο να το διορθώσετε. Το SEO σας δίνει πίσω τα στοιχεία ελέγχου, ώστε να μπορείτε να κατευθύνετε την επιχείρησή σας κατά μήκος της σωστής διαδρομής και στρατηγικής που εσείς επιθυμείτε.

12. SEO Αξιοποιεί τα Social Media.

Ασχολείστε με κοινωνικά μέσα όπως το Facebook; Το SEO παίζει σημαντικό ρόλο και εδώ. Το περιεχόμενο που μοιράζονται οι χρήστες στα Social Media σχετίζεται άμεσα με συγκεκριμένες παραμέτρους του SEO όπως ετικέτες τίτλου και μετα-περιγραφές. Αυτό βλέπετε όταν οι χρήστες μοιράζονται αναρτήσεις και ιστορίες στο προφίλ τους, στις σελίδες, στο Google+ ή σε ένα Tweet.
Η στρατηγική σας στο SEO θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε αυτή τη διαδικασία, σε συνεργασία με το τμήμα του Internet Marketing και την επικοινωνία σας. Με το εργαλείο του SEO μπορείτε να ελέγξετε τι διαβάζουν, σκέφτονται και κάνουν τα Social Media σχετικά με την εταιρεία σας, ενώ εξαπλώνονται μέσω των δικτύων τους με την ταχύτητα του φωτός.

13. Το SEO θα βοηθήσει τους ανθρώπους να βρουν την ιστοσελίδα σας.

Ο ιστότοπός σας είναι το πρώτο σημείο επαφής, με το κοινό σας στο διαδίκτυο. Είναι η πρώτη σας επαφή με τους νέους πιθανούς πελάτες, συνεργάτες ή επενδυτές.
Ολα αυτά όμως θα γίνουν μόνο εάν μπορέσουν να βρουν την ιστοσελίδα σας, αλλιώς η αξία της είναι μηδενική. Το SEO παίζει έναν ανεκτίμητο ρόλο εδώ. Το SEO είναι κάτι σαν τις σημαδούρες σε μια μια αχανή έρημο. Όλοι θέλουν παγωτό στην έρημο, αλλά το βρουν μόνο ακολουθώντας τις σημαδούρες σας. Χωρίς αυτές το παγωτό θα είναι μόνο για σας.
Το SEO δεν γίνεται μόνο για την κατάταξη μιας ιστοσελίδας στα αποτελέσματα αναζήτησης, για τη λήψη περισσότερων κλικ και προβολών ή για τη διατήρηση του βέλτιστου επιπέδου conversion rate. Αυτή είναι μια εσφαλμένη αντίληψη. To σύγχρονο, αποτελεσματικό SEO πρέπει να έχει τις ρίζες του στους στόχους και τις στρατηγικές της εταιρείας και να περιστρέφεται γύρω από την ψυχολογία των ατόμων στην αγορά-στόχο και στον τομέα της εταιρείας σας.
Το SEO κάνει την επιχείρησή σας να βρεθεί, να ερευνηθεί και να αγαπηθεί.

14. Το SEO είναι η καρδιά της επιχείρησής σας.

Η επιτυχία του SEO απαιτεί κάτι περισσότερο από απλές δεξιότητες κωδικοποίησης και ένα CMS φιλικό προς την αναζήτηση. Δεν είναι κάτι που κάποιος tech-savvy ξάδελφος ή καλοπροαίρετος φίλος μπορεί να σας διορθώσει για ένα Σαββατοκύριακο, με μερικές μπύρες. Το επαγγελματικό SEO είναι σοβαρή εργασία.
Το SEO είναι σαν μια χειρουργική επέμβαση στην καρδιά. Εάν η οργανική αναζήτηση είναι υπεύθυνη για περισσότερο από το ήμισυ της επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας σας, το SEO βρίσκεται στην καρδιά της επιχείρησής σας. Χωρίς ένα καλό χειρούργο καρδιάς θα μπορούσατε να πεθάνετε.
Χωρίς έναν ειδικό που χειρίζεται το SEO σας, η επιχείρησή σας θα μπορούσε να πεθάνει. Ακριβώς όπως θα ψάχνατε τον καλύτερο καρδιακό χειρουργό για τον εαυτό σας, έτσι πρέπει να αναζητήσετε τον καλύτερο σύμβουλο ή στρατηγό SEO, αντί να προσπαθείτε να το κάνετε μόνοι σας!
Όποιος είναι υπεύθυνος για την επένδυση στο SEO για την επιχείρησή σας πρέπει να γνωρίζει ότι συμπεριλαμβάνει ολόκληρο το Internet Marketing, την επικοινωνία με τον έξω κόσμο, την κατανόηση των επιχειρήσεων και της οικονομίας, τη στρατηγική σκέψη και την ικανότητα να σκέφτεσαι “out of the box”, διατηρώντας παράλληλα την προσοχή του σε όλους τους στόχους της επιχείρησης. Το άτομο που επιβλέπει τις εκστρατείες του SEO θα πρέπει να έχει “διευρυμένη θέση διευθυντή Marketing”, οικονομικός σύμβουλος και πολλά άλλα.
Δεν έχουν όλοι τις γνώσεις για να το κάνουν αυτό. Και η εξεύρεση ενός τέτοιου ικανού ατόμου είναι δύσκολη. Η απρόβλεπτη παράδοση αυτού του δύσκολου έργου σε έναν προγραμματιστή ή σχεδιαστή στο Web μπορεί να είναι άδικη. Ακόμα κι αν πολλοί προγραμματιστές και σχεδιαστές του Διαδικτύου γνωρίζουν πολύ περισσότερα για το SEO, μπορεί να είναι ένα κρίσιμο λάθος να κάνουμε το SEO μια “δεύτερη προτεραιότητα” και να το εγκαταστήσετε σημειώνοντας φόρμες σε μια λίστα ελέγχου που σας έδωσε κάποιο σεμινάριο!
Σίγουρα, μπορείτε να το εξετάσετε ως έναν τρόπο να μειώσετε το κόστος. Αλλά αυτό όχι μόνο “εξοικονομεί χρήματα”, αλλά μειώνει δραματικά τη δυναμικότητα του κέρδους σας! Αυτό είναι δυστυχώς πολύ συνηθισμένο, και το βλέπω συχνά στην πρακτική μου.
Πολλοί πελάτες βλέπουν το SEO ως “do it your self” και ένα “plugin to instal” που όποιος ξέρει λίγο από το κομμάτι του Web design και της HTML κωδικοποίησης μπορεί να κάνει και τις ανάλογες διορθώσεις. Αυτό είναι σαν να χρησιμοποιείτε χαρτοταινίες για να διορθώσετε το αυτοκίνητό σας, ή το σπίτι σας, όταν χρειάζονται κάποια επισκευή. Μπαλώματα λέγονται αλλιώς…. Απλά ρισκάρετε τη δημοτικότητα της Εταιρείας σας κάνοντας κάτι σαν αυτό. Και ακολουθώντας μια παρόμοια προσέγγιση με το SEO, διακινδυνεύετε την επιτυχία της Εταιρείας σας (έσοδα και ανάπτυξη) στο μέλλον.

15. Το SEO ισχυροποιεί το Brand Name της Εταιρείας σας.

Το SEO μπορεί να κάνει το εμπορικό σας σήμα (Brand Name) ισχυρότερο, καλύτερο και πιο αναγνωρισμένο. Ο τελικός στόχος θα πρέπει να είναι ότι, όταν οι άνθρωποι αναζητούν κρίσιμες και συναφείς λέξεις-κλειδιά και φράσεις, θα πρέπει να σας βρίσκουν στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Στη συνέχεια, η ψυχολογία αναλαμβάνει και οι προοπτικές ότι θα πιστέψουν ότι είστε ο καλύτερος στο είδος που αναζητούν αυξάνεται. Το Brand Name δημιουργεί την εμπιστοσύνη και αξιοπιστία που χρειάζεται κάθε Εταιρεία σήμερα.
Οι τίτλοι του τίτλου και οι ετικέτες περιγραφής του ιστοτόπου σας μπορούν να στείλουν μια ισχυρή δήλωση που ενισχύει το Brand Name σας, βοηθώντας παράλληλα την επικοινωνία ενός μηνύματος Marketing που να είναι σύμφωνο με τους στρατηγικούς επιχειρηματικούς σας στόχους.
Τότε τα άγνωστα βλέμματα θα πιστέψουν πραγματικά ότι είστε ο καλύτερος.
Αυτές τις μέρες, όλοι βρίσκονται στο “Google Search”. Εάν βρίσκεστε εκεί, ακριβώς πάνω από τον ανταγωνισμό σας, ενισχύεται πολύ το Brand Name σας. Αν βρίσκεστε εκεί που είναι και οι πελάτες σας, στη σωστή στιγμή, με τη σωστή λύση, το κέρδος θα είναι μεγάλο.

16. Το SEO σας κάνει πανταχού παρών.

Θα νιώθατε διαισθητικά ότι η κατάταξη # 1 δείχνει την κορυφαία κατηγορία. Ένας αθλητής που κερδίζει το χρυσό μετάλλιο είναι πρωταθλητής. Οι νικητές του ασημιού και του χαλκού είναι επιλαχόντες. Όλοι οι υπόλοιποι είναι «αθλητές που έτρεξαν» … και κανείς δεν ενδιαφέρεται για αυτούς.
Οι ταξινομήσεις των μηχανών αναζήτησης είναι παρόμοιες. Το κορυφαίο σημείο #1 στο Google SERPs παίρνει το 36,4% του συνόλου των κλικ, το # 2 σημείο παίρνει 12,5%, το # 3 παίρνει 9,5% και από εκεί μειώνεται γρήγορα. Όντας στην κορυφή της κατάταξης, κερδίζετε τη μνήμη και την αναγνωρισιμότητα της μάρκας και κερδίζετε περισσότερες πωλήσεις.
Εάν ο ιστότοπός σας δεν εμφανίζεται στην πρώτη σελίδα του Google για τις κρίσιμες επιχειρηματικές λέξεις-κλειδιά και τις φράσεις, τότε λέμε την έκφραση … “Χιούστον, έχουμε ένα πρόβλημα!”
Ας είμαστε όμως σοβαροί. Σήμερα δεν είναι εύκολο για μια νέα Εταιρεία να φτάσει σε αυτό το σημείο μέσα σε μερικούς μήνες απλά και μόνο με το SEO. Εδώ έρχεται το Local SEO. Ξεκινάμε με την περιοχή όπου βρίσκεται η έδρα μας και σιγά σιγά με τις κατάλληλες τεχνικές αυξάνουμε το μέγεθος της περιοχής μας και γιατί όχι να μην φτάσουμε και την παγκόσμια πρώτη θέση. Η Εταιρεία σας βέβαια θα έχει φτάσει να είναι και μια πολυεθνική. Και σήμερα στην εποχή του διαδικτύου αυτό είναι πιο εύκολο από ότι πιστεύεται.

17. SEO είναι μια μακροπρόθεσμη στρατηγική

Το SEO μπορεί να προσφέρει και γρήγορα αποτελέσματα. Μπορεί να είναι αποτελεσματικό βραχυπρόθεσμα και να βοηθήσει τις επιχειρήσεις που χρειάζονται αποτελέσματα σύντομα. Αλλά το SEO έχει ένα σοβαρό πλεονέκτημα έναντι των άλλων εργαλείων του Internet Marketing με μια «βραχυπρόθεσμη» εστίαση, προσφέρει επίσης και μια συνεχή ROI (επιστροφή επένδυσης) σε μακροπρόθεσμη βάση.
Ενώ όλες οι άλλες διαφημιστικές μέθοδοι είναι γρήγορες στην αύξηση κυκλοφορίας της ιστοσελίδας, είναι επίσης και δαπανηρές. Ένα άλλο πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι στην έκθεση Tamar 2008 Attitude Search, το 91% των ερωτηθέντων της έρευνας δήλωσαν ότι προτιμούν τα φυσικά αποτελέσματα αναζήτησης ενώ προσπαθούν να αγοράσουν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία στο διαδίκτυο. Το SEO είναι το μόνο εργαλείο μπορεί να σας εξασφαλίσει φυσικά αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης.
Εάν γίνει σωστά, το SEO είναι μακράς διαρκείας. Πολύ μακράς διαρκείας. Με μια αρχική σωστή ανάλυση SEO, μπορείτε να μείνετε στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης για χρόνια, με ελάχιστο κόστος, κόστος συντήρησης, για αρκετά χρόνια. Ακόμα και αν σταματήσετε την εργασία στο SEO, η ιστοσελίδα σας μπορεί να εξακολουθήσει να κατατάσσεται ψηλά στις επιλεγμένες λέξεις-κλειδιά, αν και θα ήταν καλύτερα να συνεχίσετε με τις υπηρεσίες ενός συμβούλου SEO ή μιας εσωτερικής ομάδας αλλιώς κάποια στιγμή θα διακινδυνεύσετε να χάσετε την κατάταξη σας.
Και πάλι, επιμένω, αυτό δεν είναι δαπάνη, είναι επένδυση. Ένας γρήγορος και απλός υπολογισμός μπορεί να σας δείξει πόσο γρήγορα θα κερδίσετε πίσω την επένδυσή σας με ένα αποτελεσματικό SEO μέσω της αύξησης των κερδών σας.

18. Το SEO δημιουργεί και πωλήσεις εκτός διαδικτύου.

Το καλό SEO αρχίζει με κάποιο έξυπνο Στρατηγικό Σχέδιο. Σήμερα, οι περισσότερες πωλήσεις που γίνονται εκτός διαδικτύου καθοδηγούνται από έρευνα που ξεκίνησε στο διαδίκτυο. Μια μελέτη από την WebVisible / Nielsen το 2008 διαπίστωσε ότι το 86% των καταναλωτών χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για να βρουν τοπικές επιχειρήσεις από τις οποίες αγοράζουν εκτός διαδικτύου. Ναι, στο κατάστημα σας.
Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι περισσότερες εταιρείες χωρίς ιστοσελίδα δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να αγνοήσουν το Internet Marketing και επίσης γιατί το SEO αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της στρατηγικής της κάθε εταιρείας έστω και με μια απλή ιστοσελίδα. Η ιστοσελίδα σας λειτουργεί ως ένας τέλειος πωλητής που δεν ξεκουράζεται ποτέ, εργάζεται μέρα και νύχτα για να προσφέρει συνεχή ενημέρωση για την επιχείρησή σας.
Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι γύρο μας που αναζητούν να δουν τι νέο έχει ανοίξει στην περιοχή τους ή σε κάποιο μέρος που θα επισκεφθούν στο μέλλον. Υπάρχουν άνθρωποι που αναζητούν ενεργά για λύσεις, που μπορεί να προσφέρετε, στα πιο πιεστικά προβλήματα και ανάγκες τους. Το SEO μπορεί να φέρει πολλούς από αυτούς τους αναζητητές στην διαδικτυακή σας πόρτα, στην Εταιρεία σας και μπορεί να είναι προϊόντα, υπηρεσίες, φαγητό, απόλαυση, θεραπείες, φιλοξενία, σπορτς, τα πάντα. Η ιστοσελίδα, το διαδίκτυο και το SEO είναι ο νέος τρόπος ανάπτυξης των Εταιρειών σήμερα.

19. SEO προσελκύει σχετική κυκλοφορία με υψηλό δείκτη μετατροπής.

Ως “σχετική κυκλοφορία” εννοούμε λέξεις-κλειδιά με παρεμφερή ιδιότητα ως προς τις δικές λέξεις-κλειδιά όπως θα δείτε και παρακάτω.
Το SEO είναι πολύ στοχευμένο, μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια. Χρησιμοποιώντας την ανάλυση λέξεων-κλειδιών, μπορείτε να βρείτε πόση μεγάλη είναι μια “αγορά”, πόσοι άνθρωποι ψάχνουν για αυτή την ακριβώς λέξη-κλειδί, πόσο ανταγωνιστική είναι στο πεδίο αναζήτησης (σε SERP) και με κάποιες έντονες παραπλανητικές σκέψεις,
Δεν είναι όλα προφανή και συνήθως ο διάβολος βρίσκεται στις λεπτομέρειες. Αυτός είναι ο λόγος που χρειάζεστε έναν έμπειρο και διορατικό σύμβουλο SEO που μπορεί να παράγει τις μέγιστες αποδόσεις για τα χρήματα που δαπανάται στο SEO.
Αξιοποιώντας σωστά τις προοπτικές αναζήτησης, την αντιμετώπιση των ανησυχιών και των προβλημάτων του κοινού σας, την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και τις πειστικές προοπτικές ότι η εταιρεία σας είναι η σωστή για να συνεργαστείτε, μπορείτε να απολαύσετε ένα υψηλό ποσοστό μετατροπής επισκεπτών προς πώληση αγαθών του κλάδου σας.
Για παράδειγμα, μια καλοσχεδιασμένη καμπάνια SEO για ένα ξενοδοχείο θα προσελκύσει πιθανούς πελάτες που θέλουν να κάνουν διακοπές, θα τους οδηγήσουν στον ιστότοπό σας και στο σωστό τμήμα που καλύπτει ακριβώς αυτό που αναζητούν. Με αυτό τον τρόπο, το SEO λειτουργεί σαν ένα υβρίδιο ενός οδηγού, ρεσεψιονίστ, θυρωρός, εκτελεστικό μάρκετινγκ και πωλητής. Ως λέξεις κλειδιά μπορεί να είναι “διακοπές, δωμάτιο με θέα θάλασσα, πισίνα” και άλλες. Μπορεί όμως να έχει και τις λέξεις – κλειδιά όπως, πλησίον μοναστηρίου, ιππασία, ψάρεμα, περπάτημα. Οι συναφείς – σχετικές λέξεις – κλειδιά μπορούν να 10πλασιάσουν την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας και τα κέρδη σας. Αυτό είναι το διαδίκτυο.
ΠΡΟΣΟΧΗ η ασκοπη και παραπλανητική χρήση σχετικών λέξεων-κλειδιών μπορεί να επιφέρει και τεράστια καταστροφή στην ιστοσελίδα σας όταν το ανακαλύψει ο αλγόριθμος της Google και μετά εξαφανίσει την ιστοσελίδα σας από το διαδίκτυο. Πάντα με τις συμβουλές του ειδικού συμβούλου σας.
Χωρίς SEO, η εύρεση της ιστοσελίδας σας στην τουριστική βιομηχανία θα ήταν σαν να ψάχνετε μια βελόνα σε ένα άχυρα. Χωρίς να κατανοείτε πλήρως την πρόθεση πίσω από την αναζήτηση των επισκεπτών σας και τις μοναδικές και ατομικές ανάγκες τους, οι πιθανότητες για οικονομικές απώλειες είναι υψηλές. Το SEO είναι το εργαλείο πίσω από κάθε επιτυχημένη εταιρεία σήμερα.

20. Το SEO είναι μετρήσιμο Marketing.

Κάθε στοιχείο του SEO μπορεί να μετρηθεί, να αξιολογηθεί και να διορθωθεί. Ελέγχοντας και ανανεώνοντας διαρκώς τις θέσεις σας, μπορείτε να γνωρίζετε και την απόδοση της επένδυσής σας στο SEO. Γνωρίζοντας την απόδοση στην επισκεψιμότητα γνωρίζετε και την απόδοση της επένδυσης σας στο SEO.

21. Ο σύμβουλος του SEO είναι το «μυστικό σας όπλο».

Ένας επαγγελματίας σύμβουλος SEO θα είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την ανάπτυξη μιας νέας ειδικά, αλλά και παλαιάς, επιχείρησής. Ο σύμβουλος SEO μπορεί να βρει τις σωστές επικερδείς λέξεις-κλειδιά με τη μεγαλύτερη απόδοση επένδυσης (ROI), όπου μπορείτε να κάνετε εύκολα χρήματα, να διεξάγετε λεπτομερείς έρευνες αγοράς και ανταγωνιστικές αναλύσεις και να βοηθήσει στη δημιουργία περιεχομένου που θα φέρει την επιθυμητή κίνηση για να τις προσφορές της εταιρείας σας.
Ένας εξειδικευμένος σύμβουλος SEO μπορεί να εκτελέσει σε βάθος αναλύσεις των ανταγωνιστών της επιχείρησής σας, να μελετήσει τη στρατηγική τους και πολλά άλλα. Ο σύμβουλός σας μπορεί να αρχίσει έναν “πόλεμο” και να δοκιμάσει τις στρατηγικές σας σε μια μάχη ενάντια στον ανταγωνισμό σας … και αν αυτοί οι υπολογισμοί λειτουργούν υπέρ σας, τότε έχει έρθει η ώρα να πάτε στον πόλεμο!
Μπορεί επίσης να σας δείξει εάν η στρατηγική σας είναι αναποτελεσματική ή αν ο ανταγωνισμός σας είναι πολύ καλά εδραιωμένος. Αυτό θα σας εξοικονομήσει χρήματα και χρόνο που σπαταλάτε στην χρήση μιας συγκεκριμένης λέξης-κλειδιού ή εξειδικευμένης θέσης, αφήνοντάς σας να εστιάσετε την ενέργεια σε πιο κερδοφόρες περιοχές. Μια τέτοια προ-ανάλυση αγοράς μπορεί να είναι ανεκτίμητη για τη σωστή εταιρεία ή επιχείρηση.
Θυμηθείτε τι αναδεικνύουν ο Al Ries και ο Jack Trout στο διαχρονικό τους βιβλίο “Marketing Warfare” “Το μάρκετινγκ είναι ένας πόλεμος! Και όπως δεν θα σκεφτείτε ποτέ να πάτε στον πόλεμο χωρίς σοβαρό οπλισμό, έτσι δεν μπορέσετε και να εισέλθετε σε μια ανταγωνιστική αγορά χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό, αλλά και θωράκιση”!
Δυστυχώς η χρήση παλαιών όπλων – μεθόδων – τεχνικών, θα παρατείνει μόνο τα προβλήματα χωρίς να επιφέρουν κανένα σοβαρό οικονομικό αποτέλεσμα. Χρειάζεστε ισχυρά, state of the art, αποτελεσματικά όπλα για να κερδίσετε. Και στην ψηφιακή μάχη, το πρωτοποριακό SEO θα σας δώσει το μεγαλύτερο πλεονέκτημα.

22. Το SEO είναι οικονομικά αποδοτικό.

Με τα χρόνια, το SEO έχει αποδειχθεί ως μία από τις πιο οικονομικά αποδοτικές μορφές του Marketing, παρέχοντας μια πολύ υψηλότερη απόδοση για κάθε Ευρώ που έχει επενδυθεί σε αυτό.
Τα έξοδα φιλοξενίας (Hosting), του σχεδιασμού και δημιουργίας της ιστοσελίδας σας είναι τα ίδια, ακόμα κι αν την ιστοσελίδα σας επισκέπτονται εκατό άτομα, χίλια ή δέκα χιλιάδες.
Σας στοιχίζει το ίδιο ο κάθε επισκέπτης στην ιστοσελίδα σας, είτε συμμετέχουν στη λίστα εγγραφών που έχετε, είτε αγοράζουν το προϊόν σας ή τις υπηρεσίες σας.
Το κόστος του Internet Marketing θα είναι το ίδιο για σας ακόμα κι αν ένας στους χιλιάδες επισκέπτες αγοράζουν από εσάς, ή ένας στους εκατό ή ένας στους πέντε.
Το αποτελεσματικό SEO μπορεί να προσελκύσει χιλιάδες, ακόμη και εκατομμύρια στοχευμένες προοπτικές για την ιστοσελίδα της επιχείρησής σας, και να αυξήσει τα ποσοστά των μετατροπών της, παρέχοντας την ιδανική λύση στα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζετε.
Ακόμα καλύτερα, η συνεχιζόμενη επίδραση του SEO συνεχίζεται για πολύ περισσότερο χρόνο μετά την επένδυση του σε μια εκστρατεία, επειδή η δομή του SEO θα διατηρηθεί για πολύ χρόνο, συχνά και χρόνια, καθιστώντας το SEO ως την πιο αποδοτική επένδυση στο Internet Marketing.

23. SEO μπορεί να ανατεθεί σε εξωτερικό Agency.

Ένα Internet Marketing Agency SEO μπορεί και λειτουργεί 12/7/365 , όλο το χρόνο. Αυτό δίνει στις Internet Marketing Agency ένα πλεονέκτημα σε σχέση με τους χομπίστες. Είναι ενημερωμένοι με τις νεότερες αλλαγές του Google αλγορίθμου, τους αρνητικούς και θετικούς παράγοντες κατάταξης και γνωρίζουν τι χρειάζεται να γίνει στο εδώ και τώρα, ενώ είναι ικανοί να προβλέψουν τι θα χρειαστεί στο μέλλον για την Εταιρεία σας.
Επίσης, ένα Internet Marketing Agency SEO θα παραδώσει την εργασία γρηγορότερα, επειδή έχουν αφιερωμένες ομάδες που εκτελούν το σχέδιό σας, και θα σας φέρουν στους οικονομικούς και επιχειρηματικούς στόχους σας νωρίτερα. Αγοράζοντας φθηνές υπηρεσίες SEO θα σας εξοικονομήσουν προφανώς κάποια χρήματα, αλλά θα σας κρατήσει πίσω από την παραγωγή πολλών περισσότερων χρημάτων. Στο SEO, υπάρχει μια πολύ καλή συσχέτιση μεταξύ επενδύσεων και εσόδων.
Δίνοντας στον σύμβουλο SEO αρκετό χρόνο και τις σωστές εντολές θα προσθέσει αξία σε άλλα σημεία του Internet Marketing. Ο συνδυασμός εργαλείων στο Internet Marketing είναι που αποδίδει την μέγιστη κερδοφορία.
Όπως έχω ήδη αναφέρει το SEO είναι επένδυση. Δεν είναι απλά άλλο ένα έξοδο.

24. Το σωστό SEO πάντα αποδίδει.

Ναι, Ακόμα κι αν το SEO δεν απέδωσε τα αναμενόμενα για εσάς, μπορεί να τροποποιηθεί και να μετατραπεί σε πολύ χρήσιμο και επωφελές εργαλείο για την Εταιρεία σας. Έχει ακουστεί τόσο συχνά από πελάτες και απλά αγνοώ αυτή την αντίρρηση και προσφέρω να αποδείξω τη σημασία του SEO με μερικές απλές και μετατροπές, σε μια όσο το δυνατόν συμπιεσμένη τιμή.
Τις περισσότερες φορές, ο λόγος για τον οποίο το SEO δεν απέδωσε είναι επειδή η Εταιρεία επένδυσε πολύ λίγο χρόνο ή χρήματα ή πόρους για το SEO. Για να κατηγορείτε το SEO μετά από την παραμέλησή του, να μην έχει γίνει σωστά ή απλά να φοβόμαστε ότι είναι “νέο ή περίεργο” είναι πραγματικά πολύ άδικο.
Υποθέτοντας ότι έγιναν τα πάντα σωστά στην εφαρμογή του SEO, θα μπορούσε να αποτύχει και μέσω κάποιου ακατάλληλου σχεδιασμού. Στο SEO, η αποτυχία στον σχεδιασμό σημαίνει σχεδιάζω να αποτύχει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να εκχωρήσετε έναν προϋπολογισμό, να μελετήσετε την αγορά και τους όγκους αναζήτησης, να αναλύσετε την ανταγωνιστικότητα και να σχεδιάσετε την εκστρατεία SEO στους Εταιρικούς σας στόχους και τη στρατηγική σας. Αυτό θα εμποδίσει την διαφημιστική σας εκστρατεία να εκτροχιαστεί..
Ένας ειδικός σύμβουλος SEO θα σας οδηγήσει μακριά από αγορές που είναι πολύ μικρές, ο ανταγωνισμός που είναι πολύ σκληρός, ή όπου το δυναμικό των εσόδων είναι μικροσκοπικό.
Θα αποφύγετε τη σπατάλη χρόνου και χρήματος που κυνηγούν μετά από λάθος στόχους, όπως περισσότερη κίνηση που δεν θα μετατρέψει ή υψηλότερες βαθμολογίες που δεν παρέχουν τις σωστές προοπτικές. Οι εικασίες μπορούν να οδηγήσουν σε οδυνηρές και δαπανηρές εκπλήξεις. Η στρατηγική SEO εξαλείφει αυτές τις εκπλήξεις και παρέχει σταθερά και αξιόπιστα αποτελέσματα.

25. SEO πείθει και τους σκεπτικιστές.

Εάν δεν είστε σίγουροι αν το SEO μπορεί να επιτύχει την υποσχόμενη απόδοση, μπορείτε να ζητήσετε από τον σύμβουλό SEO που έχετε μια προσομοίωση ή πρόβλεψη των δαπανών και του προβλεπόμενου εισοδήματος προτού επενδύσετε μεγάλα χρήματα σε αυτό. Η έκθεση προσομοίωσης θα σας καλύψει την ανάλυση του ανταγωνισμού, μελέτες μεγέθους αγοράς, τάσεις και μελλοντικές προβλέψεις και περισσότερα δεδομένα που θα σας βοηθήσουν να λάβετε τεκμηριωμένη απόφαση. Το κόστος είναι πολύ μικρότερο και δεν θα χρειαστεί να το ξανα πληρώσετε αν χρησιμοποιήσετε τον ίδιο σύμβουλο SEO.
Αυτή η προσομοίωση μπορεί να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα (ίσως και λίγες μόνο ώρες, ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησής σας, τη φύση της υπηρεσίας ή του προϊόντος σας και τον ανταγωνισμό στην αγορά σας) και θα εστιάσει με λεπτομέρεια στην εκστρατεία SEO που θα μπορεί να απόδοση περισσότερο σχετικά με τον προϋπολογισμό σας.
Εξίσου σημαντικό, είναι να μην ανοιχτείτε σε κερδοσκοπικές στρατηγικές και τακτικές πριν την εδραίωση του SEO. Σε έναν πόλεμο στο Internet marketing, δεν μπορείτε να αντέξετε ακόμα οικονομικά σπαταλώντας πολύτιμους (και περιορισμένους) πόρους σε ριψοκίνδυνες πρωτοβουλίες.

26. SEO παρέχει απέραντες ευκαιρίες.

Το SEO είναι μια συνεχής διαδικασία, εργασία. Είναι σαν τα τρυπάνια που χρησιμοποιούνται για την εύρεση πετρελαίου, ή για χρυσό. Θα χρειαστείτε πολύ ισχυρό εξοπλισμό εάν πρόκειται να τρυπήσετε γρανίτη ή σκληρούς βράχους, οι μηχανές σας θα απαιτούν συχνή συντήρηση και το τρυπάνι μπορεί να φθαρεί και να χρειάζεται αντικατάσταση από καιρό σε καιρό.
SEO σας είναι ακριβώς το ίδιο. Θα χρειαστεί συνεχείς αλλαγές, αναθεωρήσεις και μετατοπίσεις για να συνεχίσει να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, έτσι ώστε να συνεχίζει να αποδίδει τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα.
Μερικές φορές το έδαφος μπορεί να είναι τόσο δύσκολο που χρειάζεστε τρυπάνια με μύτη από διαμάντια για να περάσει Και ναι, τα τρυπάνια διαμαντιών είναι πολύ πιο ακριβά. Αλλά όσο η έρευνα δείχνει την ύπαρξη μιας φλέβας χρυσού ή μιας μεγάλης δεξαμενής πετρελαίου, η διάτρηση πρέπει να συνέχιση έως ότου φτάσετε στα κέρδη.
Με τον ίδιο τρόπο, στις δύσκολες αγορές, το SEO που χρειάζεστε μπορεί να είναι πιο ακριβό λόγω του σκληρότερου ανταγωνισμού. Ωστόσο, ο «κρυμμένος θησαυρός» που αναζητάτε θα είναι πιο πολύτιμος, καθιστώντας το να αξίζει να εξορύσσεται. Η έρευνα και ανάλυση από έμπειρο σύμβουλο SEO μπορεί να σας πει αν υπάρχει κάποιο ορυχείο χρυσού στην περιοχή ή όχι.
Έτσι γίνεται η επένδυσή σας με σωστούς συμβούλους SEO. Αρχικά, ενδέχεται να εμφανίζονται αρνητικά στον προϋπολογισμό σας, επειδή εμφανίζονται ως “κόστος”. Αλλά αν ο αντίκτυπος της έρευνάς είναι να σας καθοδηγήσει σωστά σε πιο πιο κερδοφόρες θέσεις, λέξεις-κλειδιά, τότε θα πολλαπλασιαστή η μέτρια επένδυση σας δέκα φορές επάνω ή και περισσότερο!
Το καλό SEO είναι σαν μια πολύ λεπτή και υπομονετική τεχνολογία. Θα μπορούσε να παρουσιαστή σαν τον ιστό της αράχνης που όλο και μεγαλώνει, για να είναι σίγουρη ότι θα πιάνει αρκετή τροφή, στην δική σας θέση κέρδος. Αν το SEO σας δεν είναι καλοκουρδισμένο, δεν θα είναι σε θέση να συνεχίσει την λειτουργία του. Όταν ξεκινάτε μια στρατηγική Internet Marketing που βασίζεται στο SEO, να είστε έτοιμοι για μια μακρά μάχη. Θα πάρετε κάποιες αποτυχίες αλλά και επιτυχίες στην πορεία, μέχρι που στο τέλος θα κερδίζετε τις περισσότερες μάχες. Και τελικά, αυτό είναι σημαντικό.

27. Το SEO είναι το πρώτο στην αύξηση της επισκεψιμότητας.

Ίσως να χρησιμοποιείτε ήδη το Google Adwords (ή κάποια άλλη σχετική διαφήμιση της ΔΕΗ) με μεγάλη επιτυχία. Το SEO, το οποίο οδηγεί στο 75% της επισκεψιμότητας από τις αναζητήσεις, συγκεντρώνει λιγότερο από το 15% του μέσου προϋπολογισμού στο μάρκετινγκ Διαδικτύου, ενώ το Google Adwords ή κάποια άλλη διαφήμιση της ΔΕΗ που παρέχει μόλις το 25% κερδίζει το 80% του. Προϋπολογισμός.
Μια αποκλειστική εστίαση στο Google Adwords αγνοεί το μεγαλύτερο, ισχυρότερο αλλά και κρυφό στοιχείο του SEO (όπως το παγόβουνο) που είναι η αξία στην αναζήτηση κίνησης. Απλά σκεφτείτε το για λίγο. Εάν το ένα τέταρτο (25%) της συνολικής επισκεψιμότητας σας προσφέρει τόσο εξαιρετικές απολαβές, πόσο καλύτερα θα είχατε αν ελέγξετε και το υπόλοιπο ποσοστό επισκεψιμότητας (75%);
Θα συνεχίσω να επαναλαμβάνω, Το SEO είναι επένδυση. Δεν είναι έξοδο.

28. Το SEO έχει τις ρίζες του στην πρόθεση του χρήστη.

Όπου υπάρχουν πολλές μορφές Internet marketing που βασίζονται στη διακοπή μιας προοπτικής (click χρήστη) με μια σειρά από banners, pop ups, φόρμες μετατροπών κ.α., το SEO συντονίζεται με την πρόθεση του ερευνητή, συναντώντας τους επισκέπτες σας στο ήμισυ της διαδρομής προς την ιστοσελίδα σας, με ένα σχετικό, στοχοθετημένο μήνυμα που θα ελκύσει το ενδιαφέρον τους και τους προσφέρει μια λύση που ήδη αναζητούν.
Η παρουσίαση σωστών πληροφοριών και γεγονότων μπορεί να αποτρέψει τη διάδοση των μύθων και των ψευδών πληροφοριών, να ενδυναμώσει τη φήμη της Εταιρείας σας και να οικοδομήσει ένα δυνατό Brand Name.
Το σωστό και έντιμο SEO ταιριάζει σε διάφορους τύπους προθέσεων αναζήτησης, όπως:

  • Ενημερωτικές ιστοσελίδες
  • Συναλλαγές όλων των τύπων
  • Εμπορικές ιστοσελίδες
  • Ταξιδιωτικές ιστοσελίδες
  • Ναυτιλιακές ιστοσελίδες

Οι μηχανές αναζήτησης θα επιλέξουν από τα εκατομμύρια SEO που θα καθοδηγήσουν τον χρήστη – αναζητητή βάση της πρόθεσης του στις πιο σωστές ιστοσελίδες.
Από αυτή την άποψη, το SEO είναι σε θέση να παράγει το υψηλότερο ποσοστό μετατροπής κάθε στοχοθετημένης πρωτοβουλίας στο Internet Marketing, πράγμα που καθιστά το SEO την υψηλότερη απόδοση επένδυσης σε κάθε διαφήμιση.
Γρήγορο, φθηνό SEO είναι αναποτελεσματικό και έχει μικρή αξία και διάρκεια Το υγιές SEO κοστίζει περισσότερο αλλά έχει πιο μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

29. Το SEO σας βοηθά να κεφαλαιοποιήσετε απέναντι σε αδύναμο ανταγωνισμό.

Το SEO μπορεί να σας αφήσει να αποκτήσετε ό, τι οι ανταγωνιστές σας σπείρουν! Όταν ο ανταγωνισμός σας έχει μικρότερο προϋπολογισμό για το Internet Marketing SEO, θα κάνει λάθη (ή θα χάσει ευκαιρίες). Το καλό SEO μπορεί να σας βοηθήσει να επωφεληθείτε από αυτές τις αδυναμίες. Αυτό κάνει το SEO μια έξυπνη κίνηση για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε ανταγωνιστικούς κλάδους. Ακόμα και ενάντια μεγαλυτέρων Εταιρειών.
Πάρτε την περίπτωση των καλαίσθητων εκστρατειών Marketing που τρέχουν ακριβά τηλεοπτικά διαφημιστικά μηνύματα, διαφημιστικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, διαφημιστικές πινακίδες και τα παρόμοια. Αυτές οι διαφημίσεις χρησιμεύουν για να ενεργοποιήσουν το ενδιαφέρον για την αγορά, γενικά, ή ειδικά σε μια κατηγορία προϊόντων ή υπηρεσιών. Συνήθως η εταιρεία που αναπτύσσει αυτές τις διαφημίσεις δεν σχετίζεται με τμήματα Internet Marketing. Αυτό αφήνει μια μεγάλη ανοιχτή τρύπα για να την γεμίσετε.
Μια μελέτη της εταιρείας έρευνας αγοράς Ipsos OTX, βασισμένη σε έρευνα των 5.000 χρηστών έξυπνων τηλεφώνων των ΗΠΑ, διαπίστωσε ότι το 71% των χρηστών αναζητούν κάτι λόγω μιας διαφήμισης που έχουν δει online ή εκτός σύνδεσης. Όταν οι ενδιαφερόμενοι στραφούν στις μηχανές αναζήτησης για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το SEO για να τοποθετήσετε τον εαυτό σας στη συγκομιδή της κυκλοφορίας.
Σαν τον ιστό της αράχνης, ανεπτυγμένο στα κατάλληλα σημεία, περιμένοντας τις κινήσεις των άλλων για πιαστούν στην κυκλοφορία.
Η προσέγγιση δεν συνεπάγεται σε  ύπουλες ή συγκρατημένες πρακτικές όπως η στόχευση εμπορικών επωνυμιών άλλων επιχειρήσεων. Όχι. Αυτές είναι οι απλές αναζητήσεις λέξεων-κλειδιών που προκάλεστηκαν από μαζική διαφήμιση και εσείς μπορείτε να στοχεύσετε σε αυτήν την κίνηση μέσω ενός έξυπνου συνδυασμού οργανικών διαφημιστικών καμπανιών SEO και pay-per-click διαφημίσεων (επειδή αυτές είναι συχνά πιο γρήγορες και άμεσες σε αποτελέσματα).

Join Our Newsletter

Related Posts

Γιατί χρειάζεται ο επανασχεδιασμός ιστοσελίδας

Επανασχεδιασμός Ιστοσελίδας 6 βασικοί λόγοι. Ο επανασχεδιασμός ιστοσελίδας μπορεί να είναι από απλός με μια ποιο ευχάριστη και εύχρηστη ιστοσελίδα έως και μια πολύ ποιο προχωρημένη μελέτη σε συνδιασμό με SEO και έρευνα σχετικά με τον ανταγωνισμό σας.

About the Author

iq-design